Memur, maaşına 300 YTL zam istiyor

Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, memur maaşlarının net 300 YTL artırılmasını, en düşük memur maaşının 950 YTL olmasını istediklerini söyledi. Aksu, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelere ilişkin temel taleplerini açıkladı. Görüşmelerde ilk olarak, geçen yıl taahhüt edilen 50 maddenin tamamının hayata geçirilmesini gündeme getireceklerini söyleyen Aksu, önceliklerinin ise kamu çalışanlarına grev ve toplusözleşme hakkı tanınması ve eşit işe eşit ücret verilmesi konuları olduğunu bildirdi.

Ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden hak ettikleri payı istediklerini, reel kayıplarının karşılanmasını talep ettiklerini belirten Aksu, 'Memur maaşlarının net 300 YTL artırılmasını, en düşük memur maaşının 950 YTL olmasını istiyoruz'' dedi.

Ortak talep metni

Bu arada Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen Toplu Görüşme Sekreterleri, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeler öncesi ortak talep metni oluşturabilmek için bir araya geldi. Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'ndeki toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel, KESK Toplu Görüşme Sekreteri Kamuran Karaca ve Memur-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Hadi Erdoğmuş katıldı.

Eyleme hazırlanıyorlar

Hükümetle 15 Ağustos'ta toplu görüşme masasına oturacak memur sendikaları konfederasyonları, yapacakları eylem ve etkinliklerle pazarlık güçlerini artırmaya çalışacak. Alınan bilgiye göre, KESK, 15 Ağustos'ta toplu görüşmelerin başlamasıyla birlikte eylül ayı başına kadar sürecek bir eylem ve etkinlik programı uygulayacak. Türkiye Kamu-Sen ise 15 Ağustos'ta Abdi İpekçi Parkı'nda 'toplu sözleşme çadırı'' kuracak. Konfederasyon, 15-30 Ağustos tarihleri arasında 'her şeyi göze aldık'' adı altında bir dizi eylem gerçekleştirecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber