Başbakan YOK'e çattı: Niye ideolojik bakıyorsunuz

Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Diyarbakırlı işadamlarına kendi memleketlerine yatırım çağrısı yaptı. Dicle Üniversitesinin fakülte isteğine yanıt verirken YÖK'ü eleştirdi

Başbakan Erdoğan, Diyarbakırlı işadamlarıyla dün Class Otel'de yemekte bir araya geldi. Erdoğan Cuma namazının ardından otelde kendisine ayrılan odada bir süre dinlendikten sonra katıldığı yemekte, işadamlarına bölgeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Ve "Kılıçlarınızı bileyin" dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kudbettin Arzu, bir konuşma yaparak bölge işadamlarının 17 maddelik bir listeden oluşan taleplerini iletti. Arzu, 'Afet yaşayan bölgeler için pozitif ayrımcılık uygulanarak yaralar sarılır. Biz de bunu talep ediyoruz" dedi. Erdoğan teşvik yasasına rağmen bugüne kadar Diyarbakır'a yatırım yapmak için bir işadamının bile başvurmamasını "içim yanarak öğrendim" sözleriyle değerlendirdi. Erdoğan şöyle konuştu: "Bana Silvan Barajı'nın temelinin atılması talebi geldi. Sizi aldatamam. Silvan Barajı'mn daha projesi yok ki temelini atalım. Bu rakamlar da ufak rakamlar değil." Bir işadamının "Siz parayı bulursunuz" demesi üzerine Erdoğan, "Bizi tabu haline getirmeyin" karşılığını verdi.

Dicle Üniversitesi'ne fakülte ve yüksekokul kurulması talebine karşılık verirken YÖK'ü eleştirdi. Erdoğan şöyle dedi: "10 gençten birinin üniversiteye girdiği bir ülkede siyasetçi neden 2-3 gencinin daha üniversiteye girmesini istemez ki? Karşımızda öyle bir yapı var ki, 'Bize para verin kaliteyi yükseltelim' diyorlar. Şu andaki parayla da bu yapılabilir. Sen elindeki öğretim üyesini de elinde tutamıyorsun ki. Olaya ideolojik bakıyorlar. Öğretim üyesinin nereden geldiğine, köküne bakıyorlar."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber