Bursa'daki orman yangınında 25 hektar karaçam ormanı zarar gördü

Orhaneli ilçesine bağlı Erenler köyü mevkisinde devrilen dinamit yüklü kamyonda meydana gelen patlama sonucu çıkan orman yangınında, toplam 25 hektar karaçam ormanı zarar gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erenler köyünün güneyinde çıkan orman yangınının dün akşam saatlerinde tamamen kontrol altına alındığını ve bölgedeki soğutma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Coşkun, karaçam ormanının en yoğun olduğu bölgede çıkan yangının, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldığını, bu yüzden tüm ekiplerin hızlı bir şekilde yangın bölgesine sevk edildiğini, İzmir, Denizli, Manisa, Balıkesir ve İstanbul'dan destek aldıklarını belirterek, 2 uçak ve 7 helikopterin havadan, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün yanı sıra çevre il ve ilçelerden 40 arazöz ve çok sayıda iş makinesiyle ekiplerin karadan müdahale ettiğini kaydetti.

Rüzgarın muhalefetine rağmen yangının önünü kesmeyi başardıklarını ve yangını kontrol altına aldıklarını anlatan Coşkun, ''Büyük bir tehlike atlattık, ama ekiplerimiz iyi çalıştı. Buna rağmen 25 hektar karaçam ormanı zarar gördü. Karaçam ormanının içinde gençleştirme sahası da vardı. Ancak oraya sıçramadan yangını söndürdük'' dedi.

Coşkun, yangın bölgesinin sonbahar ve ilkbahar döneminde hızla yeniden ağaçlandırılacağını vurgulayarak, bazı yerlerde sadece örtü yangınının etkili olduğunu, bu kesimlerde belki ağaçları kesmeye gerek kalmayabileceğini, ancak yapılacak incelemelerin ardından buna karar verileceğini bildirdi.

Uzun süredir yağmur yağmadığına dikkati çeken Coşkun, otlar ve çalılıkların iyice kuruduğunu, en ufak kıvılcımın büyük felaketlere sebebiyet verebileceğini, bu yüzden özellikle piknik alanı dışındaki ormanlık bölgelerde çok hassas davranılması gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber