Orhaneli'deki patlamada jandarma olay yerine 6 dakika sonra ulaştı

Bursa Valiliği, Orhaneli ilçesinde dinamit yüklü kamyonu devrilmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili açıklamada bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamada, dün saat 09.40 sıralarında Orhaneli Erenler Köy yolu üzerinde Kütahya'da faaliyet gösteren maden İşletmesine patlayıcı madde sevk edildiği esnada, patlayıcı yüklü aracın yoldan çıkarak, patlayıcı maddelerin infilak etmesiyle orman yangını meydana geldiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak Jandarma'nın olay yerine geç geldiği ve olayda ihmali olduğu ile ilgili çıkan bilgiler ile ilgili açıklama yapan yetkililer, ?Jandarma İmdat/İhbar Hattını Saat 09.41'de arayan bir şahıs, Erenler Köyü'nün yakınında patlama olduğu ve orman yangınının başladığı ihbarını bildirmesi üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı Harekât Merkezince, Jandarma Entegre Muhabere Sistemi (JEMUS) kullanılarak ihbar bölgesine en yakın ve sevke refakat görevi için bekleyen devriye sayısal harita üzerinden tespit edilerek olay bölgesine gönderildi. Olay yerine saat 09.47'de ihbarın alınmasından yalnızca 6 dakika sonra ulaşarak patlama esnasında yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmayan 3 şahsa ilk müdahale jandarma tarafından yapılarak ardından sağlık kuruluşlarına sevki sağlandı? denildi.

Olay bölgesine 3 jandarma asayiş timi, 4 jandarma trafik timi, olay yeri inceleme timi ve patlayıcı madde imha unsuru takviye olarak gönderildiğinin ifade edildiği açıklamada şu bilgilere de yer verildi:

?Patlamadan sonra ormanlık araziye dağılmış olan patlayıcı maddeler olay yeri inceleme timi patlayıcı madde imha unsuru tarafından toplanarak emniyetli bir bölgede Cumhuriyet Savcısı talimatıyla imha edilmiş ve olayla ilgili talimatı doğrultusunda adli tahkikata başlandı. Tüm telefon ve telsiz sistemlerindeki görüşmeler, Jandarma'ya yapılan tüm müracaatlar 156 Jandarma İmdat/İhbar Hattı ile Jandarma sorumluluk sahası en üst teknoloji ile donatılmış Harekât Merkezimizce sayısal verili harita üzerinden görülmekte ve otomatik olarak kayıt altına alınmakta olup, kayıtların yapılan tetkikinde Jandarma'nın olaya geç müdahale etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı gibi standart olaya müdahale süresinin de altında gerçekleştirdiği Jandarma'nın bu davranışı ile üstün gayret ve başarı gösterdiği tespit edilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber