KİPTAŞ her ay temel atıp, kur'a çekecek

Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esenyurt Konutları'nın sahiplerinin tespit edildiği kur'a çekilişinde konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, her ay yeni bir projenin temelini atarak, 10 bin konut daha yapacaklarını söyledi.

KİPTAŞ "Esenyurt Konutları"nın hak sahipleri kur'a ile belli oldu. 437 kişinin ev sahibi olduğu çekilişte bir konuşma yapan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, her ay bir temel atacaklarını ve bir kur'a çekilişi yapacaklarını söyledi.

14 Temmuz'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılan ve satış kampanyası 29 Temmuz 2005 tarihinde tamamlanan 95 metrekare ve 150 metrekare konutlar için başvuran 2 bin 330 kişi dün kura çekiminin yapıldığı KİPTAŞ Başakşehir Tanıtım Ofisi'ni doldurdu. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın 150 metrekarelik dairelerin sahiplerini açıkladığı çekiliş sonunda, kimi katılımcılar sevinirken kimileri de ümitlerini bir başka çekilişe bıraktı. 10. Noter huzurunda yapılan çekilişle, 95 metrekare daireler için başvuran 2 bin 270 kişi arasında 384 katılımcı ev sahibi olurken, 150 metrekare dairelere müracaat eden 60 kişiden 53'ü hak sahibi oldu.

İsimleri açıklanmayan bazı katılımcılar ise çekilişe "Topların karışıtırıldığı küre içinde kendi isimlerinin bulunmadığı" iddiasıyla itiraz etti. Bunun üzerine bütün toplar çekiliş sonunda tek tek okundu. 2 bin 330 kişinin isimlerinin küre içinde olduğunun ortaya çıkmasıyla katılımcılar sessiz şekilde dağıldı.

"Herkesin ev sahibi olmasını istiyoruz"

Törende bir konuşma yapan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 2005 yılında 15 bin konut yapacaklarını belirterek, "KİPTAŞ olarak bugüne kadar onbinlerce aileyi sağlıklı ve ve kaliteli konutlara yerleştirdik. Şimdiye kadar 5 bin konut yaptık. Bu sayıyı 5 ayda 10 bine çıkaracağız. Her ay bir temel atma töreni ve kura çekilişi gerçekleştireceğiz. Gönlümüz herkesi ev sahibi yapmak istiyor" dedi.

Sevinç gözyaşı döktüler

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın (üstte), ev sahibi olanların isimlerini okuduğu çekiliş sonrası ev hanımı Burçin Kömür (solda, küçük resim), gözyaşlarına hakim olamadı. "Sevinç gözyaşları döküyorum" diyen Kömür, yıllardır ev sahibi olmak için çalıştıklarını belirterek, "Ödemeleri çok uygun olduğu için 95 metrekare daireye başvurduk. Sabah namazında uyandım. Allah'a çok dua ettim ve dualarımı kabul etti. Artık bizde ev sahibi olacağız" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber