Memur avukatların ödenmeyen vekalet ücretleri mahkemelik oldu

Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU kurumlarında kadrolu çalışan avukatların, yıllardır ödenmeyen ve trilyonları bulan vekalet ücretleri mahkemelik oldu. İstanbul Barosu, aralarında TMSF, Telekom, belediyeler, Merkez Bankası, TEKEL, SSK, İMKB, TEK, THY, üniversiteler, Karayolları, TDİ, TCDD ve kamu bankalarının aralarında bulunduğu 284 kamu kurumuna gönderdiği bir yazıyla, kazanılan davalarda mahkemelerin karşı taraftan tahsiline hükmettiği vekalet ücretlerinin yasa ve içtihatlar gereği avukatlara dağıtılmasını istedi.

İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu imzasını, ?Karşı Tarafa Yükletilen Vekalet Ücreti Hakkındaki Görüş' başlığını taşıyan 21 sayfalık yazıda, Avukatlık Yasası, 657 sayılı yasa, Anayasa ve bazı içtihatlara göndermede bulunularak, ?Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti avukata aittir. Bu ücret, iş sahibinin borcu nedeniyle takas ve mahsup edilemez, haczedilemez' denildi.

TMSF MAHKEMELİK:

TMSF'de bir dönem kadrolu avukat olarak çalışıp ayrılan Gülay Parlat da kurum aleyhine şimdilik 5 milyar liralık alacak davası açtı. Vekalet ücretinin yaklaşık 30 milyar lirayı bulduğunu belirten avukat Parlat, bu dosyaların BDDK sitesinden alınan sayıya göre 13 bini bulduğunu, yüzlerce kadrolu avukatın bu şekilde havuzda biriktirilen ve ödenmeyen vekalet ücreti miktarının trilyonlarca liraya ulaştığını öne sürdü.

İsmini vermek istemeyen bir başka TMSF avukatı ise, ?Bizleri fona çağırır verilen sözlerin hiç biri tutulmadı. Ücret bakımından, piyasa koşullarının çok altında bir ücretle, Türkiye'nin en iyi avukatları ile çarpışmamız gerekti. Kuruluş amacı hortumu ortadan kaldırmak, kamu alacağını tahsil etmek olan Fon, yıllardır kendi avukatlarının vekalet ücretini hortumlamaktadır' dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber