Arınç, Bakanın Selim Ay'ın görev yerini değiştirmesini arzuladığını ifade etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 04:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, kapatılan vakıflar, PKK ile mücadele, Uludere olayı, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi birçok konuda soruları yanıtladı.

SELİM AY DEĞİŞECEK MİS GİBİ DE OLACAK

BÜLENT Arınç, işkence iddialarıyla gündeme gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Sedat Selim Ay konusunda İçişleri Bakanı'nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti: ?Bir işin kanuni olması başkadır, ahlaki meşru olması başkadır. Hükümeti de bakanlığı da yormanın, şahsı da hedefe koymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Belki kendisi de rahatsızdır. Bakanımız onu çağıracak, ?seni şuraya veriyorum' diyecek mis gibi olacak. Burada görev bakana düşer.?

KÖŞK SEÇİMLERİNDE YÜZDE 60'LA GELİRİZ

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik değerlendiremeler de yapan Arınç şöyle konuştu: ?Bugün herkes ikisinden birinin (Erdoğan-Gül) Cumhurbaşkanı olacağına inanıyor. Üçüncü bir isim yok. CHP umutsuz vaka, MHP'nin zaten iddiası yok. FP Genel Başkan adayıydım ve son gün Abdullah Gül'e ?sen daha iyisin' dedim, o aday oldu. Bugüne dek ilişkiler en güzel şekliyle devam etti, bundan sonra da eder. AK Parti kadro açısından zengin. Şartlar neyi gerektirir bilemem ama kırılmadan dökülmeden yüzde 60'la da geliriz.?

?ÜÇ DÖNEM'E KONGREDE AYAR

Üç dönem barajını da değerlendiren Arınç; ?Üç dönem parti içi demokrasi ve oligarşik yapının bitmesi için üç dönem konuşuldu. Arkadan gelenler partiyi yaşatacak iktidar yapacak. Bu partinin 326'sının içinden 10 hükümet çıkar. Kaç başbakan çıkar bilmiyorum ama çıkar. Şahıs kültüyle gidemeyiz. Sen bizim liderimizsin. Birinci düşerse ne olacak. Diğer partiler bu yüzden düştü. Üç dönem sonrası ara vermeyle ilgili Kongre'de bir düzenleme yapılabilir. Benim Belediye Başkanlığına niyetim yok. Bu yaştan sonra yapacak halim yok.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber