Aile danışmanları sertifikalarını aldı

Diyarbakır Fem Akademi Dershanesi ve Zirve Üniversitesi'nin işbirliği ile düzenlenen Aile Danışmanlığı Sertifika Kursu'nu tamamlayanlar, aile danışmanlığı sertifikalarını törenle aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da geçen ay açılan ve Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZÜSEM) tarafından eğitimleri verilen kurs sona erdi. Sertifika dağıtımı için yapılan törende konuşan Fem Akademi Dershanesi Müdürü Mehmet Ali Kuş, ?Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından temmuz ayı içerisinde düzenlenen Aile Danışmanlığı Sertifika Kursu'nun Diyarbakır'da öğrencilerimize verilmesine aracılık ettik. 150 saatlik kursumuz çok büyük ilgi gördü.? dedi.

Mehmet Ali Kuş, yeni düzenleme ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürcülüğü bünyesinde bulunan Aile Danışmanlığı Merkezleri ile Özel Aile Danışmanlığı Merkezleri'nde, hastanelerde, belediyelerin ilgili birimlerinde aile danışmanlığı hizmetlerinin verilebilmesi için en az bir aile danışmanın görevlendirileceğini kaydetti. Kuş, ?Bireyleri aile içinde yaşadıkları sorunlar, bireylerin huzursuz olmasına, birbirleriyle olan ilişkilerinin zayıflamasına, iletişim yollarının tıkanmasına ve bunların yanı sıra sorunların üst üste yığılarak bireyleri farklı çözüm yolları (evden uzaklaşma, alkol bağımlılığı, boşanma, aldatma ve evi terk etme ) aramalarına sebep olabilmektedir. İşte tam bu noktada eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan kursiyerlerimiz, Diyarbakır'a hizmet vereceklerdir. Hem işsizliğe çare olmak, hem de ülkemizin genel manada sosyal hayatına büyük ölçüde istifadesi dokunacak faaliyet olacak bu hizmetler.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber