Van'a bir uçak dolusu tekstil yatırımcısı geliyor

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Van'da yapımına başlanan ?Tekstilkent' projesine destek vermek için bir uçak dolusu tekstilci iş adamıyla Van'a çıkarma yapacağını müjdeledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da faaliyet gösteren Van Aktif Sanayici İşadamları Derneği (VASİAD) ile Erciş Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD), işadamlarını iftar yemeğinde bir araya getirdi. İftar programına; Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ciçeksay ve Üyeleri, ERSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Önder Beyaztaş ile birlikte 400'e yakın iş adamı katıldı.

VAN'DA DEPREM SONRASI SORUNLARI ÜST MERCİLERE TAŞIDIK

Yemeğin ardından davetlilere hitap eden TUSKON Başkanı Rızanur Meral depremin hemen ardından Van'a geldiğini ve o zaman gördüğü tablo karşısında çok üzüldüğünü söyledi. Meral, ?İlde büyük bir göç dalgası ve yoğun kış şartları yaşanıyordu. Fakat VASİAD ve ERSİAD durmadı ve Van'ın sorunlarını TUSKON platformuna taşıdı. Biz de bunu en üst düzeydeki mercilere sürekli aktardık. Hatta Kasım ayındaki bir görüşmeye VASİAD Başkanı Ali Çiçeksay'ı da davet ederek Başbakan ile görüştürdük. Bugün Erciş'i gezdik, Van'ı gezdik gördüğümüz tablo bundan 9 ay öncesinden çok farklı ve olumluydu. Eskiden binaların olduğu yerleri görmeseydik Van'a afetin uğradığını bilemeyecektik.? dedi.

BAKAN ÇAĞLAYAN TEKSTİL YATIRIMI İÇİN GELİYOR

Van'da yapımına başlanan ?Tekstilkent' projesine yatırım yapmaları için çok yakın zamanda bir uçak dolusu işadamı ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Van'a çıkarma yapacağını anlatan Başkan Rıza Nur Meral konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakan Çağlayan bu gezide işadamlarıyla yeni teşvik yasasıyla yapacakları yatırımları Van'dan yana kullanmalarını isteyecek. Ben de Van'a gelirken yanında Türkiye'nin en büyük yatırımcılardan 8'ini getirdim. Tekstilkent'e yatırım yapmaları için iş adamlarıyla görüşeceğim."

Van Valisi Münir Karaloğlu da, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin raporlarına göre şimdiye kadar en hızlı müdahale edilen depremin Van depremi olduğunu dile getirdi. Van'daki sorunların büyük bir kısmının çözüldüğünü dile getiren Karaloğlu şu bilgileri verdi: ?Onlar da sırasıyla yapılmaktadır ve sorunların büyük bölümü çözülmüştür. Dün Tarım Bakanı Van'daydı. 2011 ve 2012 Haziran'ına kadar bu şehirde 200 milyon lira devlet vatandaşına hibe verdi. Ve bizim şehrimizde 37 bin kayıtlı çiftçimiz var. Bu para çiftçilere verildi. Bu şehirde 250 milyon lira KOSGEB kredisi kullandırıldı. Sadece toplum yararına çalışma programı dâhilinde 50 milyon lira ödendi. Bunlar direk ve dolayısıyla şehrin ekonomisine verilen candır.? diye konuştu.

VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçeksay, TUSKON'un Van depremine büyük bir duyarlılık gösterdiğini ifade ederek, ?Afet günleri geride kaldı ve biz olabildiğince bunu geride bırakmak istiyoruz. Depremden sonra çok büyük bir duyarlılık gösterildi ve biz bu günlerde artık ilimizde yeni yatırımları konuşur olduk. Hayatın normale döndüğünü görüyoruz. Yaşanılan travma bugünden yarına düzelecek gibi olmasa da el birliğiyle bunun da altından kalkacağımıza inandık ve yaşanan gelişmeler bizi haksız çıkarmıyor.?

ERSİAD Başkanı Önder Beyaztaş ise TUSKON'un Türkiye'nin Yüz akı kuruluşlarından biri olduğunu aktardı.

Program bitiminde görev yerleri değişen; Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar ve Çatak Kaymakamı Cemal Demiryürek'e birer plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber