Bakan Çelik, Süleyman Şah Kampı'nda incelemede bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Kampı'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, "Türkiye olarak komşu halkımızın yaşadığı sıkıntılar karşısında kapılarımızı sonuna kadar açmış bulunuyoruz.? dedi.

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde Harran'da çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Akçakale'de Suriyeli sığınmacılar için kurulan Süleyman Şah Kampı'na geçti. Çadır kenti gezen Bakan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan aracılığı ile Suriyelilerle konuştu. Sığınmacıların hatırını sırayla soran Bakan, çadır kent hastanesini de ziyaret etti. Çadır kentteki hastalarla sohbet eden Çelik, daha sonra çadır kentteki toplantı çadırında kamp ile ilgili brifing aldı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Çelik, Suriye'de yaşananları katliam olarak nitelendirdi. Faruk Çelik, katliamdan kaçan sığınmacılara Türkiye'nin kapılarını açtığını söyledi. Suriye'den 50 bine aşkın Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını aktaran Çelik, bunlardan 21 bininin Şanlıurfa'daki iki kampa yerleştirildiğini belirtti. Kampın son derece konforlu dizayn edildiğini dile getiren Çelik, sığınmacıların kamptan memnun olduklarını ifade etti.

Çelik şöyle devam etti: ?Türkiye olarak komşu halkımızın yaşadığı sıkıntılar karşısında kapılarımızı sonuna kadar açmış bulunuyoruz. Suriye'den gelen mülteci kardeşlerimizin memnuniyetini bizzat gördük. Hastaneden ameliyata varana kadar her türlü hizmet gerçekleşiyor. Evlerde ise yine çeşitli sosyal amaçlı TV salonlarından tutun, bekarları ayrı, farklı sorunları olanları farklı çadırlarda barındırma gibi son derece planlı programlı bir dizayn yapılmış. Sığınan vatandaşların rahat edebilecekleri her türlü ortam sağlanmış bulunuyor.?

Suriyeli sığınmacı Sariye Abu Hamdan, Türkiye'ye teşekkür etti. Hamdan, ?Burası da bizim bir vatanımız. Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Karnımızı doyuruyorlar, sağlık hizmetlerimizi karşılıyorlar, hepsinden Allah razı olsun.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber