Eroğlu: Muş'un imar planı çıkarılmalı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş'un modern bir şehir olabilmesi için imar planının biran önce çıkarılması gerektiğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veysel Eroğlu, bir dizi incelemede bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Muş'a geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Eroğlu, Vali Ali Çınar'dan bilgi aldı. Valilik ziyareti sonrası Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Muş'un eski hükümetler döneminde unutulmuş bir şehir olduğuna dikkat çenek Bakan Eroğlu, "Biz Muş'a çok büyük önem veriyoruz. Burası daha önceden unutulmuş bir ildi. AK Parti hükümetimiz zamanında hatırlandı burası. Burada bölünmüş yollarda destan yazıldı. Sağlık sisteminde yine benzer güzellikler yaşandı. Alparslan 1 Barajı bitti, Alparslan 2 Barajı'nın yapımına başlandı. Burada modern sulama yöntemi ile Muş Ovasının tamamını sulayacağız. Ben ilk zamanlar geldiğimde her taraf Karasu Nehri'nin suları altındaydı. Şimdi ilk defa büyük güçlüklere rağmen, önce vatandaşlarımız itiraz etti arazimiz kaybolacak diye. Ama önce birinci kısım, sonra ikinci kısım, bu Karasu Nehri'nin ıslahı ile ilgili çalışmalar yapıldı ve çok güzel sonuçlar ortaya çıktı." dedi.

"HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR"

Muratpaşa mahallesi içerisinde geçen derenin ıslah edilmesi aşamasında herkesin el birliği ile sorunun çözümüne katkı sunmasını isteyen Bakan Eroğlu, "Muratpaşa Mahallesi'ndeki derenin ıslahı ile ilgili çalışmaları en kısa sürede, olması gerektiği şekli ile yapıp sonuçlandıracağız. Esasen burada sizlere düşen görev orada gereken hassasiyeti göstermektir. Gelişi güzel hafriyatları o derenin içerisine dökerseniz, bizim bu konuda çok da fazla yapacak bir şeyimiz kalmaz. Bununla ilgili mutlak surette inzibati tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu konuda gerekirse Valiliğimiz ile koordineli bir şekilde engellemek için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayacağız. O dere gerçek anlamda dört dörtlük olacaksa Muşlular sahip çıkacak. Bunu Muşlulara öncelikle anlatmak lazım. Ancak bu sayede o dere ve çevresi dört dörtlük bir görünüme kavuşmuş olacaktır. Eksiklik varsa, bunları görerek, tamamlamak maksadı ile çalışmalarımızı sürdürüp, şehrimizin en önemli mahallerinden bir tanesinin bu sorununu hep birlikte ortadan kaldıralım." diye konuştu.

"EN BÜYÜK SIKINTI İMAR SORUNU"

Muş'un modern bir şehir görünümüne kavuşması için imar sorununun bir an önce halledilmesi gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "İmar planı olmadan bu tür çalışmaların sonuçlanması, başarıya ulaşması pek de mümkün değil. Maalesef imar planları vatandaşların çok gerisinden gitmiştir. Sadece Muş'ta değil, Türkiye'nin büyük bölümünde bu böyledir. Geçmişten kalan en büyük sıkıntılardan bir tanesi budur. Şüphesiz ki bu, sizin suçunuz değil. Ama işlerin rayına oturması için de imar sorunun bir an önce halledilmesi gerekmektedir. Bu sorun çözülürse birçok sorun da beraberinde kendiliğinden çözülecektir. Bu bakımından bunu çok önemsiyoruz. Bunun yanında şehirciliğin de çok iyi olması lazım. Buraya yatırımcının gelebilmesi için şehirdeki alt yapı sisteminin iyi olması lazım. Bu konuda biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak gereken ne ise yapalım. Burada Muşlulara da çok büyük görev düşüyor. Sizin yapacağınız şeyler var, bizim yapacağımız şeyler var. Biz merkezi hükümet olarak üzerimize düşeni yaparken, siz de üzerinize düşeni yaparsanız Muş'un çok güzel yerlere gelmemesi için ortada hiçbir neden yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber