Trabzon'a kurulacak lojistik merkezi, Uzak Doğu ülkelerine de hizmet verecek

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ile şehre kurulacak lojistik merkez için çalışmaların devam ettiğini belirterek; ?Burada hedefimiz sadece Doğu Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'ye değil; Kafkaslara, Rusya'ya, hatta Türkmenistan üzerinden tüm Uzak Doğu ülkelerine lojistik hizmeti sunmaktır.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kızılcık, Almanya'da lojistik merkezlerde yaptığı incelemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de son yıllarda gündeme gelen lojistik merkezlerin bir tanesinin de Trabzon'da kurulması amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktaran Kızılcık, ?Lojistik merkezinin şehrimize kazandırılması için yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımız ile bir toplantı yaptık. En son toplantımızı Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı ile gerçekleştirdik. Bu konuda yapılması gerekenler için önemli kararlar aldık. Kararlarımızdan bir tanesi de fizibilite çalışmalarının yapılması için bir bütçenin ayrılması ve uzmanların görevlendirilmesiydi. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'nın desteği ile hazırladığımız teknik proje ile çalışmalara başladık. Belediye başkanımız, sanayi ve ticaret odası başkanımız, üniversitedeki hocalarımız, DOKA genel sekreterimiz ve iki uzman ile beraber Almanya'daki en iyi örnek uygulamaları incelemek üzere bir gezi düzenledik.? diye konuştu.

Almanya temaslarında Bremen ve Hamburg limanları çevresindeki lojistik merkezler ile Aşağı Saksonya eyaletinde bir ay içerisinde açılışı yapılacak lojistik merkeze incelediklerini belirten Kızılcık, gözlemlerini şöyle anlattı:

"Altyapılarının son derece sağlam olduğunu da gördük. Otoban ağı lojistik merkezine kadar geliyor. Yeni yapılan 70 kilometrelik demiryolu ağı ile Avrupa demiryoluna bağlanmış. Zaten deniz yolu ağı var. Dolayısıyla karayolu, demiryolu ve deniz yolu ağı ile ulaşılabilen fevkalade güzel bir lojistik merkezlerinin olduğunu gördük. Dolayısıyla en uzak mesafeden gemiyle gelen mallar kara ve demiryoluyla Moskova'ya kadar ulaştırabiliyor.?

Trabzon'u kurulacak lojistik merkezin de Kafkaslara, Rusya'ya hatta Çin'e kadar hizmet verebileceğine dikkat çeken Kızılcık, ?Lojistik merkez konusunda hedefimiz sadece Doğu Karadeniz Bölgemiz ve ülkemiz değil; Kafkaslara, Rusya'ya, hatta Türkmenistan üzerinden tüm uzak doğu ülkelerine lojistik hizmeti sunmaktır.? ifadesini kullandı.

Lojistik merkezin kurulması aşamasında herkese görev düştüğünün altını çizen Vali Kızılcık, ?Bu konuda sorumluluğu olan herkese, herkesime sesleniyorum zaman çok değerli herkes bu çalışmalara katılarak destek vermeli. Taşın altına elini koymalı. Çünkü bu tarihi bir sorumluluktur.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber