Özkan: Ocaklara ateşler düşüyor, terörün biran önce bitmesini diliyoruz

Sivas Belediyesi Buruciye Yaz Akşamları etkinlikleri çerçevesinde Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan sahne aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özkan ?Her gün canlarımız gidiyor, buna bir 'dur' denmesi gerekiyor. Ocaklara ateşler düşüyor. Terörün biran önce bitmesini diliyoruz.?dedi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen konserde alkışlar arasında sahneye çıkan sanatçı Cengiz Özkan, yaptığı konuşmada, ?Her gün canlarımız gidiyor, buna bir dur denmesi gerekiyor. Ocaklara ateşler düşüyor. Biran önce bitmesini diliyoruz. Artık ülkemizde barışın, kardeşliğin, dostluğun kazanmasını istiyoruz. Âşık Veyselimizin yolunda ikilik davasından vazgeçip, birlik davasına gitmemiz gerekiyor. İnşallah bunu toplum olarak başaracağımızı umuyorum. Sivas'tan yükselecek bu güzel ışıkla bunu yapabiliriz. 'Sivaslı âşıklarla, ozanlarla değerlerimizle yapabiliriz' diye düşünüyorum.? ifadelerini kullandı.

Özkan, konserinin ilk bölümünde Karacaoğlan, Yunus Emre ve Aşık Veysel'den derlenen deyiş ve türküleri seslendirdi. Özkan, konserinin son bölümünde ise seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle alanı dolduran seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser sonunda Cengiz Özkan'a çiçek takdim eden Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Başkan Doğan Ürgüp adına sanatçıya teşekkür etti.

Konseri Belediye Başkan Yardımcıları Cafer Çongar, Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber