Konya'da dernek ve vakıf üyeleri iftarlarda buluşuyor

Konya'da faaliyet gösteren Konya Muhasebe ve Finans Eğitim Derneği (KOMFED), Sağlık Mensupları Derneği (SAMADER) üyeleri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar programlarına aileleriyle katılan dernek üyeleri, bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOMFED'in üyelerine yönelik olarak düzenlediği iftarda konuşan Başkan Celal Uyar, "Bu akşam mübarek Ramazan ayının sevinç ve coşkusunu üyelerimiz, eşleri ve çocuklarıyla paylaşıyoruz." dedi KOMFED'in Ramazan ayındaki faaliyetlerini anlatan Başkan Uyar, ?Ramazan ayı süresince her akşam üyelerimize grup grup dernek binamızda iftar veriyoruz. Afrika'da yaşanan kıtlık felaketine duyarsız kalmadık ve Kimse Yok Mu Derneği'nin başlattığı kampanyaya üyelerimizin katılımını sağladık. Üyelerimiz Kimse Yok mu Derneği Konya Şubesi'nce uygulanan 'Bir İftar da Sen Dağıt' kampanyasında önceden belirlenen ailelere yemek dağıtımı yapıyor. Böylece mübarek Ramazan ayının bereketini, toplumsal kaynaşma ve dayanışmanın önemini yoğun bir şekilde yaşamış oluyoruz.? dedi.

Konya'da sağlık hizmeti veren sağlık mensuplarının üye olduğu SAMEDER Konya Şubesi'nin düzenlediği iftar programına ise yaklaşık 600 kadar sağlık çalışanı katıldı.

SAMADER Başkanı Dr. Fethi Demir iftar davetine katılan tüm sağlık çalışanlarına derneğin çalışmaları konusunda bilgiler verdi.

SAMADER mensuplarının Konya'nın yanı sıra Uganda, Liberya, Nahcivan, Afganistan, Pakistan, Haiti ve Somali gibi ülkelere sağlık hizmeti götürdüğünü belirten Demir, üyelerin böylece evrensel insani değerlerin güneşin doğup battığı her yere taşınması idealine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Her iki derneğin ayrı ayrı mekânlarda düzenlediği iftarlara katılan üyeler, konuşmaların ardından bir araya gelerek sohbet etti ve hasret giderdi. İftar programları okunan duaların ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber