Küçük Yusuf geleceğin lületaşı ustası olma yolunda

İlkokul öğrencisi küçük Yusuf'un baba mesleği olan lületaşı oymacığı yolunda yaptığı çalışmalar adeta ustalarına taş çıkartıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Odunpazarı semtinde Atlıhan El Sanatları Çarşısı'nda ki babası Fatih Köksal'ın işyerine tatillerde çırak olarak gelen küçük Yusuf'un küçük elleriyle lületaşından yaptığı objeler şimdiden işyeri vitrindeki yerini almaya başladı. Mesleğe olan sevgisini anlatan Yusuf Köksal,

"Lüle taşlarını hayal gücünü kullanarak yapıyorum. Bu meslekle ilgili ileride daha güzel şeyler yapmak istiyorum, Yüzük yapıp üstünü boyamak istiyorum. Bu mesleği babam ve amcamdan öğrendim. Çok özendim öyle başladım. Babamdan yardım alarak anneme bir kolye yaptım. Tatillerde babamın yanına geliyorum. Okul başladıktan sonra gelemiyorum. Burada babama yardım ediyorum. Okuldaki arkadaşlarım benim anneme de kolye yapsana diyorlar bende müsait bir zamanda yapabilirim diyorum" dedi.

Yusuf'un büyük bir hevesle ve severek bu işi yaptığını söyleyen baba Köksal ise "Sevmeden hiçbir işi yapamazsınız. Yusuf geçen yıl bir şeyler yapmak istedi, bende müsaade ettim, yaptıkları onun hoşuna gitti. Biz burada bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz. Kendisi de yontmayı seviyor. Bir çocuğun hayal gücü nelere hitap ediyorsa ona göre bir şeyler yapıyor. Kuyusundan lületaşının nasıl çıktığını, ne emeklerle çıkartıldığını, nasıl işlendiğini görsün istiyorum. Çok daha iyi anlayacağını sanıyorum. Yusuf'u ocaklara da götüreceğim ama çalışması için değil sırf görmesi için" diye konuştu.

Küçük Yusuf şimdi babasının yaptığı bu mesleği izleyerek öğrenmeyi sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber