Osmancık'ta teröre sessiz protesto

Çorum'un Osmancık ilçesinde sivil toplum kuruluşları son günlerde artan terörü olaylarını ellerinde Türk bayrakları ve sessiz yürüyüşleri ile protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftardan sonra, eski Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüşe, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık olarak bin kişinin katılım gösterdiği sessiz protesto yürüyüşü, Org. Ahmet Çörekçi Caddesi üzerinden Sahil Park Gösteri ve toplantı alanına gelindi. Burada yürüyüşü düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hazırladığı metni Ahmet Boyacı isimli kişi okudu.

Terör örgütünün lanetlenirken, şehitlere rahmet ve ailelerine baş sağlığınınr dilendiği açıklama da, "Son dönemlerde bölücü unsurlar ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı yapmış oldukları hain saldırıları artırmışlardır. Son olarak Hakkari ve İzmir saldırılarında verdiğimiz şehitler acılarımızı bastırılamaz noktalara ulaştırmıştır. Bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi bizlerde ilçemizde; vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıları kınamak için buradayız. Genciyle, yaşlısıyla; ırk, dil, din gözetmeksizin tek vücut olarak burada olduğumuz gibi cephede de olmaya hazırız. Şöyle bilinsin ki kimseye verecek bir karış toprağımız yoktur. Bir ölüp bin doğacağız. Vatanı müdafaa anlamında hepimiz ölmeye hazır birer neferiz" ifadelerine yer verildi.

Gösteri sessiz ve olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber