Serter: 40 bin öğretmenin ataması, şaibeler ortadan kalkana kadar ertelensin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, 2012 KPSS sonuçlarına bakıldığı zaman ortaya çıkan tablonun manidar olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serter, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmayı düşündüğü 40 bin öğretmen atamasının şaibeler ortadan kalkıncaya kadar ertelenmesini istedi.

Fatma Nur Serter, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Ağustos 2012 tarihinde KPSS sonuçlarının açıklanması sonrasında, bazı haber ajanslarının soruların çalındığını iddia ettiğini hatırlattı. Serter, ?KPSS sorularının çalındığı iddia edilen illerin (Siirt, Kilis, Muş vb) gösterdiği başarı, bu iddiayı doğrular niteliktedir. 2012 KPSS'de başarılı olan illerin birçoğunun, 2012 YGS ve LYS'de son sıralarda oldukları görülmektedir. Aynı şekilde 2010?2011 ve 2012 YGS de ilk ona giren birçok ilin, 2012 KPSS'de ilk sıralarda olamadıkları görülmektedir.? diye konuştu.

Çok yakın bir tarihte de bu sonuçlara dayalı olarak 40 bin öğretmen ataması yapılacağını hatırlatan Serter, ?ÖSYM bir sınavı daha yapamamanın aczi içerisindedir. ÖSYM binlerce gencimizin emeğinin çalınmasına neden olmuştur. ÖSYM başkanı Ali Demir'in bu koltukta daha ne kadar oturacağı merak konusudur.? ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarını, KPSS'deki şaibe ortadan kalkıncaya kadar ertelenmesi gerektiğini savunan Serter, AK Parti'yi emek hırsızlığına göz yummakla suçladı.

Tarih

Şehir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber