Bakan Yıldırım: Terör örgütü dikkat çekmeye çalışıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Terör örgütü dikkat çekmeye çalışıyor ama ne yaparsa yapsın başarılı olamayacak." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da yapılan metro hatları için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlığında, Ankara Metroları Araç Alım ve İşletmeye Alma İşi İmza Töreni gerçekleştirildi. Tören sonrası soruları cevaplayan Bakan Yıldırım, CHP milletvekili Hüseyin Aygün kaçırılmasına değerlendirdi. CHP'ye geçmiş olsun dileğini ileten Bakan Yıldırım, terör örgütü PKK'nın Şemdinli'de ağır kayıp verdiğini, Foça'da askeri servis aracına saldırdığını, dün de CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırdığını belirtti. Milletvekiline yönelik böyle bir hareketin ?dikkat çekme' adına yapılan faaliyet olduğunu kaydetti.

Binali Yıldırım, yerel seçimlerin erkene alınması konusuna da değindi. Bakan Yıldırım, AK Parti'nin yerel seçimlerin erken yapılmasını istediğini, bu fikre MHP'nin de sıcak baktığını söyledi. Yıldırım, yerel seçimlerin erken yapılabilmesi için Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

METRO İNŞAATINDA TAKVİM SIKIŞIK

Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, metro inşaatının tamamlanması için belirlenen takvimin, sıkışık olduğunu belirtti. Bakan Yıldırım konuşmasında, "2014 Mart ayında bitirmeyi planladığımız metro projesini, 2013 Kasım ayına çekmek gibi bir durumla karşı karşıyayız. Metro inşaatını yerel seçimlerden önce bitirmek istiyoruz ancak bu durum sıkışık bir takvime denk geliyor. Mart ayında yapılması gereken imza töreni, bugün yapılıyor. Altyapıda 3'te 2'si tamamlandı." diye konuştu.

Bakan Yıldırım basın mensuplarından, metro inşaatı tamamlanana kadar bu konuda abartılı haber yapmamalarını istedi. Metro inşaatı projesi tamamlandığında mevcut 24 kilometre olan metro hattı, 68 kilometreye, 23 adet olan metro istasyonu ise 53'e çıkacak.

Metro araçlarının üretimini Çinli CSR firması yapacak. Alınacak metro araçları 900 yolcu kapasiteli, 3 metre genişliğinde. Bu araçlarla saatte 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşınabilecek. Ayrıca araçlarda engelliler için daha geniş imkanlar sağlanacak. Araçlar kamera görüntüleme sistemiyle sürekli güvenlik kontrolünde olacak.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber