Konyalı hayırsever, Yemen'e 2 TIR, gıda yardımı gönderdi

Kimse Yok Mu Derneği öncülüğü ile Beyşehirliler Demir Çelik'in katkılarıyla hazırlanan 2 TIR'lık gıda yardımı Konya'dan Yemen'e doğru yola çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 TIR'dan oluşan ve 50 tonluk gıda yardımı, Büsan Sanayi Beyşehirliler Demir-Çelik önünde düzenlenen törenle dualar okunarak Yemen'e gönderildi.

Törene Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Kıratlı ve yönetim kurulu üyeleri, Beyşehirliler Demir Çelik Ltd Şirketi sahipleri Ali, Yaşar ve Hasan Yapıcı kardeşler ve Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı katıldı.

Törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Yemen'de 'Arap Baharı'nın etkisi ile son 2 yılda yaşanan siyasi kriz ve istikrarsızlığın ülke genelinde büyük bir ekonomik çöküşe neden olduğunu söyledi. Nüfusun yoksul kesiminin günlük gıda temininde gittikçe zorlandığını aktaran Aşçı, ülkeden uluslararası kuruluşlara yardım çağrıları yapıldığını dile getirdi.

Türkiye'den de Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi olarak Yemen'e 2 TIR gıda yardımında bulunmak üzere bir araya geldiklerini aktaran Hasan Aşçı, ?Konya olarak Beyşehirliler Demir-Çelik'in hazırlamış olduğu 50 tonluk 2 TIR gıda yardım malzemesini Yemen'e gönderiyoruz. Yardım TIR'larında Beyşehirliler Demir-Çelik'in hazırlamış olduğu gıda paketlerinin içerisinde sıvı yağlar, makarna çeşitleri, bulgur, çay ve sabun çeşitleri yer alıyor. TIR'ları bugün Mersin'e oradan ise gemilerle Yemen'e göndereceğiz. Bu anlamlı yardımı yaptıklarından dolayı Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi olarak Beyşehirliler Demir-Çelik sahipleri Ali, Yaşar ve Hasan Yapıcı kardeşlere teşekkür ediyoruz.? dedi.

Beyşehirliler Demir -Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Yapıcı, "Bizler tarihimiz boyunca sıkıntıya düşmüş insanlar için maddi ve manevi desteklerini esirgemedik. Şimdi bizde üstümüze düşen görevi yapmak için 50 ton gıdadan oluşan 2 TIR'ı hazırladık ve Yemen'e gönderiyoruz. Bu yardımın gönderilmesinde öncülük yapan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi'ne teşekkür ediyoruz. Bundan sonra'da yardımlarımız aralıksız devam edecektir.? şeklinde konuştu.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise ? Kimse Yok Mu Derneği ile Beyşehirliler Demir Çelik firmasının böyle bir yardıma imza atmaları bizleri de memnun etmiştir. Katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı dua sonrası Yemen'e yardım TIR'ları yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber