Soydinç'den bayramda sağlıklı beslenme uyarısı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sevinç Soydinç, vatandaşları Ramazan Bayramında dengeli beslenme konusunda uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sevinç Soydinç, Ramazan Bayramı'nda yağ oranı fazla, yüksek kalorili yiyeceklerle beslenilmesinin mide ve bağırsak hastalıklarının önünü açabileceğini belirterek vatandaşları dengeli beslenme konusunda uyardı.

Ramazan bayramında özellikle ağır yemeklerden uzak durulması ve hafif gıdaların tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Soydinç,? Bayramın şeker bayramı olması dolayısıyla kalp, şeker, tansiyon ve yüksek kolesterol hastaları özellikle şerbetli tatlılardan uzak durması gerekiyor. Ramazan ayında özellikle sıcak havalarda saat 11.00 ile 16.00 saatlerinde dışarı çıkılmaması gerekiyor. Vücudun susuz kalmaması için böbreklere çok yüklenilmemesi için mümkün olduğum müddetçe akşam saatlerinde yürüyüşler yapılması gerekir. Bayram sabahı Ramazan ayında o saatlerde uzun süre yiyecek tüketilmediği için özellikle kahvaltıda hafif gıdalar tüketilmeli, Peynir, zeytin, domates, yeşillik çavdarlı ekmekler gibi mideyi zorlamayacak besinler tüketilmelidir. Hamur Börek ve çörek gibi hamur işi yemeklerden kaçınmak gerekir. Çünkü çok fazla sindirim sistemimize yüklenmiş oluruz. Kısa ve ara öğünler yenmesi gerekir, öğle yemeğinde çorba ve salata türü yemekler yenmelidir. Ama arada tatlılar olabilir onları alıyorsak akşam yemeğini ona göre kısıtlamamız ve geç saatlerde yemek yememiz gerekir. Reflö ve mide rahatsızlık ve ülseri olan hastaların birden bire mideye yüklenmek özellikle çay ve kahve asitli içeceklerde midedeki şikayetleri artırabilir zaten hazımsızlık, şişkinlik ve bağırsak rahatsızlıkları yaşayabilirler? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber