Toplu görüşmelerde kız isteme esprisi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün 'oturma düzeni' nedeniyle oldukça gergin başlayan; hatta tarafların birbirleri için sert ağır kullandığı toplu görüşmelerin ikinci gününe 'kız isteme' esprisi damgasını vurdu. Bakan Şahin, Kamu-Sen Başkanı Akyıldız'a, "Hem kız istemeye geliyorsunuz, hem bağırıp çağırıyorsunuz" diye takıldı. Görüşme sonunda Bakan Şahin ile 15 dakika baş başa görüşen Akyıldız, gazetecilerin bu yöndeki sorularına ise, "Bizim bir kız isteme esprisi vardı, bakanla takıları konuştuk" şeklinde espri yaptı.

Memurlar ve hükümet arasında Başbakanlık merkez binada yapılan toplu görüşmeler yaklaşık 5.5 saat sürdü. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlık ettiği görüşmelere yemek molası verilmeden devam edildi. Dün Bakan Şahin'in yanına oturduğu için eleştirilen Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in koltuğunun yeri değiştirildi. Dinçer, sendika yöneticilerinin tepkilerini protesto etmek amacıyla bugünkü görüşmelere katılmadı. Toplantıda Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, dün kendisi için, "Şahsi ikbal peşinde" diyen Bakan Şahin'e bu açıklamaları nedeniyle sitem etti. Şahin ise, "Birbirimizi karşılıklı yanlış anlamış olabiliriz" diyerek Akyıldız'ın gönlünü aldı. Görüşmeye katılan bürokratlar, memurlara yapılacak hesapsız artışların mali dengeleri bozacağını savundu.

Bürokratlar ayrıca dün Dinçer hakkında sert ifadeler kullanan Akyıldız'a sitemlerini iletti. Toplantının bir bölümünde Bakan Şahin ile Akyıldız arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bakan Şahin, dün yaşanan gelişmelere atıfta bulunarak, Akyıldız'a, "Hem kız istemeye geliyorsunuz, hem bağırıp çağırıyorsunuz" diye takıldı. Görüşmeler sonunda Bakan Şahin ile 15 dakika baş başa görüşen Akyıldız, gazetecilerin bu yöndeki sorularına ise, "Bizim bir kız isteme esprisi vardı, bakanla takıları konuştuk" şeklinde espri yaptı.

Toplu görüşmelerde Kamu-Sen, Kesk ve Memur-Sen taleplerini iletirken, bürokratlardan oluşan Kamu İşveren Kurulu, herhangi bir öneri sunmadı. Görüşmede, memurlara tanınacak mali ve sosyal hakların incelenmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Bunun dışında geçen yıl Uzlaştırma Kurulu'nun kararına rağmen 50 maddelik mutabakat metninin yeniden değerlendirilmesi için ikinci bir komisyon oluşturuldu. Her iki komisyon bu hafta içi çalışmalar yapacak ve alınacak kararı pazartesi günü yapılacak üçüncü turda heyetlere sunacak.

Öte yandan, görüşme sonrası gazeteciler Akyıldız'a, Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş'un, görüşme salonunun çok gergin olduğu ve bazı bürokratların kendisine tavır koyduğu yönündeki açıklamalarını sordu. Akyıldız, bürokratların kendisine yönelik bir tavır sergilemediğini belirterek, Yokuş'un iddialarını boşa çıkardı.

Bu arada, Ömer Dinçer'in yerinin değiştirilmesi başta Kamu-Sen olmak üzere sendika yöneticilerini memnun etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber