30 yaşındaki gencin 5 damarına bypass yapıldı

Göğüs ağrısı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran 30 yaşındaki Ercan Alkın, ciddi tıkanıklık tespit edilen 5 kalp damarına bypass yapılarak tedavi edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Özel Sekiz Eylül Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikayeti ile başvuran Alkın, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevin Sofuoğlu tarafından kardiyoloji polikliniğine yönlendirildi. Dört yıl önce aynı hastanede Op. Dr. İshak Aras tarafından 55 yaşındayken kalp ameliyatı olan babası Şahin Alkın'ın rahatsızlığının kalıtımsal olabileceğini düşünen Ercan Alkın, kontrol için Yrd. Doç. Dr. Ozan Ütük'e başvurdu. Aynı gün yapılan koroner anjiyografisinde kalbi besleyen damarların hepsinde çok ciddi darlıklar saptandı. Erken kalp ameliyatına karar verildi. Hasta Ercan Alkın, "30 yaşında da kalp ameliyatı olur mu?" düşüncesiyle başka bir hastaneye gitme kararı aldı. Gittiği hastanede yine anjiyografi sonrasında ameliyatına karar verilmesi üzerine, babasının ameliyatını 4 yıl önce başarılı bir şekilde gerçekleştiren Özel Sekiz Eylül Hastanesi doktorlarından Op. Dr. İshak Aras ve Op. Dr. Nur Tomakin tarafından ameliyata alındı. 2,5 saat süren operasyonda Alkın'ın 5 damarına başarılı bir şekilde bypass yapıldı. Ercan Alkın, ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Op.Dr. İshak Aras olmak üzere ameliyat ekibine ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Op.Dr. İshak Aras koroner kalp hastalığının kalıtımsal olduğuna dikkat çekerek, ailesinde kalp hastalığı öyküsü bulunan kişilerin erken tanı ve tedavi için kardiyoloji uzmanlarına başvurmasını tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber