Aygün'ün serbest bırakılması için Tunceli'de yüzlerce kişi biraraya geldi

Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasını isteyen yüzlerce kişi, Tunceli Yeraltı Çarşısı üstünde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı tarafından Tunceli'ye gönderilen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ardından, BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'le görüştü.

CHP'li heyet, daha sonra Aygün'ün eşi Emine Aygün ile birlikte CHP Tunceli İl Başkanlığı'na gitti. Tunceli'deki incelemelerin ardından Tunceli Yeraltı Çarşısı'nda bir araya gelen CHP'li vekiller, Hüseyin Aygün'ün bırakılmasını istedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu basın açıklamasına yüzlerce kişi katıldı. Basın açıklaması öncesi Hüseyin Aygün'ün büyük resmi iş hanına asıldı. Yapılan açıklamada, Aygün'ün İdil ve Taylan isimli çocukları da babalarının resmini taşıdı. Heyet adına konuşmayı yapan Ankara Milletvekili Levent Gök, Hüseyin Aygün'ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasının, bu ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağını söyledi. Gök, sözlerine şöyle devam etti:

?Çünkü CHP, muhalefet olmasına rağmen bu işin adını koymuş; elini taşın altına koymuş ve tüm partileri bu sorunu tartışmaya devam etmiştir. Fikirleri ve duruşu ile barıştan yana, şiddete karşı kararlı bir tutum sergileyen insan hakları savunucu ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan Hüseyin Aygün'e yapılmış olan bu eylem, kamu vicdanını çok ama çok yaralamıştır. Demokrasiye, barışa katkı sağlayan Hüseyin Aygün'ün biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Hüseyin Aygün'e yapılan bu eylem, onu oyları ile seçen Tuncelilere karşı da çok ciddi bir haksızlıktır.?

Basın açıklaması sırasında babasının fotoğrafını taşıyan İdil, gözyaşlarını tutamadı. İdil'i, annesi ve milletvekilleri sarılarak teskin etmeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber