Memduh Boydak: Hedefimiz dünya markası olmak

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Kaya Termal Otel'de düzenlediği iftar yemeği ile İzmir'in önde gelen sanayici ve işadamları ile Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak'ı biraraya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yemeğe AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve ESİDEF'e bağlı derneklerin üyeleri ve aileleri katıldı.

İftar yemeğinin onur konuğu olan ve mobilyadan tekstile, finanstan enerjiye kadar çok sayıda alanda faaliyet gösteren Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak da, Ege Bölgesi'ni tanımayan işadamı ve bürokratların başarılı olamayacağını söyledi. Holding olarak Ege Bölgesi ve İzmir'i tanımaya başladıktan sonra büyümeye başladıklarını ifade eden Boydak, "Boydak olarak 8 farklı sektörde faaliyet gösteriyoruz. 38 şirketimiz ve 5 markamız bulunuyor. Geçen yıl 5,3 milyar lira ciroya ve 12 bin 480 kişilik istihdama ulaştık. Hedeflerimiz arasında dünya markası olmak var. Yurtdışı açılımları, yeni pazarlar ve işbirlikleri ile ülkemize katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu başarıyı ülkemiz menfaatine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Rusya, Ukrayna ve Irak'ta faaliyet gösteriyoruz. Yeni ülkelerde üretim için arayışımız sürüyor. 2012'de 6 milyar lira ciro hacmi, ekonomi böyle iyi giderse yüzde 13 büyüme bekliyoruz." diye konuştu.

Kendilerini başarıya götüren noktaları anlatan Boydak, iyi yaptıkları işlerden birinin 'ortaklık kültürü' olduğunu söyledi. Ortaklık, birlik ve beraberliğin rahmeti simgelediğini aktaran Boydak, "Ortaklıkta güven olmazsa olmaz. İkinci konu ortakların birbirlerine saygılı olması. Sabır kavramının bizde çok önemli bir yeri var. Müzakere ve istişare meselesi de dördüncü nokta. Bunlardan sonra gerisi rahat geliyor. Bizim yazılı anayasamız yok. Dedemizden, babamızdan gelen maddelerle ilerliyoruz. 55 yıldır bu işi böyle devam ettiriyoruz. Büyüklerimiz 'paylaştıkça artar' diyordu. Biz de paylaştıkça büyüyoruz. İş ortaklarımızla, tedarikçilerimizle iyi günümüzde, kötü günümüzde paylaşıyoruz." dedi.

İftar sonrası konuşan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, 74 ayrı ülkeye ticaret heyeti düzenleyerek, binlerce işadamını yurtdışı iş görüşmesine taşıdıklarını ifade etti. Özkara, "Yeni Türk Ticaret Kanunu iş dünyasının önünü açacak. Üyelerimizin ticari bağlantılarını geliştirmek için yaptığımız çalışmaların yanısıra EXPO 2020 için de çok yoğun çalışıyoruz. EXPO 2020 Yürütme Komitesi'nde çok önemli sorumluluk üstlendik. İş görüşmeleri ve fuarlarda EXPO için görüşmeler yapıyoruz. Kendi içimizde kurduğumuz komisyonlarla da çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Timuroğlu birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber