Depremle sarsılan Kütahya'nın Simav İlçesi'nde okul binası krizi

Simav'ın köklü lisesi ilköğretim binası oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremlerin ardından yeniden inşaa edilen Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi ilköğretim okulu öğrencilerine tahsis edildi. Lise öğrencilerine de adres olarak ilköğretim okulunun binası gösterildi. Veliler tepkili...

NASIL UYGULAMA

Depremin ardından TOKİ tarafından yıkılıp yeniden yapılan Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin binası, Osmanbey İlköğretim Okulu'na verildi. Bu lisenin öğrencilerininse ilköğretim okulu için yapılan binada eğitim görmesine karar verildi. Uygulama karşısında şaşkına dönen veliler laboratuvarı, deney sınıfları, spor salonuyla lise öğrencileri için dizayn edilen okul binasında ilköğretim, ilköğretim öğrencileri için yapılan binada ise lise öğrencilerinin güçlükle eğitim göreceğini belirterek tepki gösterdi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise '4+4+4'ü yerleştirmeye çalışıyoruz. Lisenin ilköğretim olması ya da ilköğretimin lise olması öğrencileri mağdur etmez, gereken tedbirler alınır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirli bir formalitesi vardır. Eğer lise ilköğretim olacaksa sadece sıraları değişecektir. Geri kalan lavabo, tuvalet gibi materyaller zaten standarttır' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber