Bombalı saldırının ardından insanları yakmaya çalışan şahıslar yine serbest

Mersin'de terör eylemleri nedeniyle tutuklanarak Pozantı Cezaevi'ne gönderilen ancak 'Taş atma yasası' olarak bilinen kanundan yararlanarak çıkan 2 çocuk, bu defa iş yerine bomba atıp marketteki insanları diri diri yakmaya kalktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis tarafından yakalanan söz konusu 2 çocuğun da bulunduğu 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece yine serbest bırakıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalarda piliç satan bir işyerine el yapımı patlayıcı atılması, içerisinde insanların bulunduğu markete balta ve molotofla saldırılması ile araç kundaklama olaylarına karıştıkları iddia edilen yaşı 18'den küçük Z.E., Ü.T., H.A., Ş.İ. ve M.B'yi göz altına aldı.

Çocukların piliç satan iş yerine bombalı saldırısı ile içinde müşterilerin bulunduğu bir markete molotof kokteyli atıp balta ile saldırmaları ve market çalışanlarının alevlerden kıl payı kurtulmaları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Göz altına alınan çocuklardan H.A. ve Ü.T.'nin ise daha önce terör eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Pozantı Cezaevi'ne gönderildikleri ancak 'Taş Atma Yasası' olarak bilinen kanundan yararlanarak serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber