Afyonkarahisar'da tarihi belediye binası hükümet konağı olacak

Afyonkarahisar'da, tarihi belediye binasının, hükümet konağına çevrilmesi için gerekli çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent Meydanı projesi kapsamında hükümet binasının yıkılacak olması sebebiyle, valilik birimleri eski belediye binasına taşınacak. Binada gerekli tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları da başladı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, eski belediye binasındaki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Balkanlıoğlu, tüm duvarlarının sıvaları kırılmış, taban bölümü kaldırılmış ve pencereleri sökülmüş binanın tüm bölümlerini gezdi. Özellikle çatıda ve çatı katında incelemelerde bulunan Balkanlıoğlu, tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını gerçekleştiren firma yetkilisi Yusuf Sav'dan bilgi aldı. Eski belediye binasının, yeni hükümet binasına çevrilirken tarihi dokusunun korunacağını söyleyen Balkanlıoğlu, ?Tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları, tarihi binanın aslına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Herhangi bir yıkım veya yeni ilave yapım söz konusu değildir. Bu işlemleri gerçekleştiren firma bu konuda deneyimli bir firma. Nitekim, Antalya Valiliği'nin de restorasyonunu yapmışlar, gittim ve yerinde inceledim.? dedi.

Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararında belirtilen şartlar ve tekniklere göre restore çalışmalarının sürdüğünü belirten Balkanlıoğlu, dış cephelerin tekniğine uygun olarak temizleneceğini, içeride ise özgün yapı korunarak valilik hizmet birimleri için mekanlar oluşturulacağını anlattı. Balkanlıoğlu, ?Yeni Hükümet binası tamamlanmasıyla birlikte bölgemizde ve ilimizde bir restorasyon örneği olarak hizmet verecektir. Bina iç-dış beden duvarları ile ahşap doğrama ve döşemelere ise proje kapsamında aslına uygun yenileme ve onarım yapılacaktır.? diye konuştu.

Balkanlıoğlu, restorasyon işlemlerinin 13 Kasım 2012 tarihinde tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber