Yakutiye Belediyesi 70 bin kişiye iftar yemeği verdi

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi ile Ebu İshak Vakfı'nın ortaklaşa düzenledikleri iftar sofralarında, Ramazan boyunca yaklaşık 70 bin kişiye iftar verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakutiye Belediyesi ve Ebu İshak Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği iftar programları yanında, günde ihtiyaç sahibi bin kişiye adrese teslim sıcak yemek teslimi yapıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, Kent Meydanı'nda günde bin 500 kişiye yemek dağıttıklarını dile getirdi.

Ramazan süresince, yaklaşık 70 bin kişinin karnını doyurduklarını belirten Başkan Korkut, "Yemekhanemizden evine yemek götürerek iftarını açan insanlarımız var. Bunlar Ramazan dışında da buradan sıcak aşlarını alıyor. Ayrıca, Yakutiye Kent Meydanı'nda bütün halka açık sofra kuruyoruz. Burada da insanlarımız gelip iftarlarını açıyor. Ben de zaman zaman yemek dağıtımına destek olup, bu mutluluğu tadıyorum. Yemeklerimiz oldukça kaliteli, kaliteli yağ kullanıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bir güzellik yaşatıyoruz burada insanlara.? dedi.

Korkut, ek hizmet binasındaki modern yemekhaneyi Ebu İshak Vakfı'na tahsis ettiklerini ifade ederek, ?Burada yıl boyunca yoksul sofralar için aş pişiyor. Bu işi layıkıyla yapan bir kuruluşumuz var; Ebu İshak Kültür ve Eğitim Vakfı. Biz, yemekhanemizi bunlara tahsis ettik. İyi bir şey yapmışız. Ramazanlarda ise birlikte sofra açıyoruz. Kent Meydanı'nda kurduğumuz sofralara sokak çocukları, aileler, zengin, öğrenci, orta halli, yoldan geçen, çevre esnafı katılıyor. Büyük bir zenginlik sergileniyor. Ramazan ve iftar sevincini insanımızla birlikte yaşamak beni mutlu ediyor.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber