Aydın'da genel lise kalmayacak

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın'daki genel liselerin Anadolu ya da Meslek liselerine dönüştürüldüğünü belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine göre yeni eğitim öğretim sezonu öncesi Aydın'daki liselerde düzenleme yapıldığını, genel liselerin 'Anadolu' ya da 'Meslek' liselerine dönüştürüldüğünü söyledi. Genelge çıktıktan sonra kademeli olarak Genel Liselerin 'Anadolu Lisesine' veya 'Meslek Lisesine' dönüştürüldüğünü belirten Töre, Aydın genelinde 17 genel lisenin, merkezde ise 1 genel lisenin kaldığını söyledi. Aydın merkezde Genel Lise olarak eğitim öğretim veren okulun Mehmet Akif Ersoy Lisesi olduğunu açıklayan Töre, "Genel Lisenin, Anadolu Liselerinden tek farkı, Anadolu liselerine sınav yapılarak sınav başarı puanına göre yerleştirme yapılırken, Genel Liselere yapılan kayıtların sınavla belirlenmemesidir. Bu durum Aydın'daki başarı oranının daha da artırmasını sağlamaktadır. Anadolu liselerinde ders çalışma ortamlarının iyi olmasının yanında öğrenciler bir birine ekran danışmanlığı yapıyor. Ancak bu durum, Genel liselerde verilen eğitimin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Mevcut okullarımızın hepsinde Aydın'daki akademik başarı oranını arttırmaya yönelik eğitim öğretim verilmesi amaçlanıyor" dedi.

Aydın merkezdeki Cumhuriyet Lisesi'nin bu sene Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldüğünü belirten Pervin Töre, ilerleyen süreçte diğer Genel Liselerin de Anadolu Lisesi'ne dönüştürüleceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber