Kuraklık Elbistan'ı da vurdu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 2011-2012 yılı yağış bakımından bereketli geçmekle birlikte aşırı ve zamansız yağışlar birçok yerde tarım sektörünü olumsuz etkiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan Ziraat Odası Başkanlığı kuraklık değeri yüzde 40 ile 80 arasında olduğunu düşündüğü köylerin isimlerini İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirdi. Ayrıca Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a da konuyu anlatan bir faks çekildi.

Türkiye'nin 4. büyük ovası Elbistan Ovası bu yıl özellikle hububatta büyük sıkıntı yaşadı. Rekolte neredeyse yarıya düştü. Kıraç alanda ekinler olmazken sulu alanda çiftçiler zararlarını karşılamak için çaba gösterdi. Normalde 200 bin ton rekolte gerçekleştirilen bölgede rekolte 100 bin tona kadar düştü. Toprak Mahsulleri Ofisi (tmo)'nin 10 bin ton alım hedeflediği hububatta rekolte 2 bin tona kadar geriledi.

Elbistan Ovası'nda yer alan Demircilik, Akbayır, K.Yapalak, B.Yapalak, Sevdilli, Karahasanuşağı ve Sultankorusu grup köylerinde kuraklık görüldüğü gerekçesiyle resmi makamlara dilekçe gönderildi. Resmi makamlara ve bölge milletvekillerine gönderilen yazıda Elbistan Ovası'na 2011 yılı son baharında yeterli yağışın düşmediği ve ekinlerde çimlenme olmadığı, 2012 yılı bahar döneminde ise yağışların gecikmesi dolayısıyla ekinlerin yandığı bilgisi verildi. Elbistan Ziraat Odası Başkanlığı tarafından gönderilen dilekçede kuraklıktan mağdur olan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yüzde 0 faizle bir yıl ertelenmesi isteği dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber