Bayram öncesi zehir tacirlerine darbe: 10 gözaltı

İstanbul polisi tarafından farklı tarihlerde Eyüp ve Çamlıca'da uyuşturucu şebekelerine yönelik düzenlenen iki farklı operasyonda 135 kilo esrar ele geçirildi. Operasyonlarda 10 gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bayram öncesi zehir tacirlerinin yakalaması için çalışma başlattı. İran'dan getirildiği ve doğu illeri üzerinden yurda sokularak İstanbul üzerinden de yurtdışına gönderileceği tespit edilen, daralı ağırlığı 105 kilo toz esrar 12 Ağustos 2012 tarihinde Ümraniye ilçesi Tem Otoyolu üzeri Çamlıca gişelerinde yapılan bir operasyonla ele geçirildi.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1 araca da el konulduğu ifade edilirken, olayla ilgili C.İ. ve T.D. adlı 2 şahsın da gözaltına alındığı belirtildi. Adliyeye sevk edilen 2 zanlının tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.

İkinci operasyon ise Eyüp ilçesinde sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirildi. Narkotik Polisi gelen istihbarat bilgilerini değerlendirdi. Buna göre 13 Ağustos 2012 tarihinde Eyüp ilçesi Göktürk mahallesinde sokak satıcılarına ait olduğu tespit edilen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 30 kilo esrar ele geçirildi.

Öte yandan, şebekenin bayram öncesi hazırlık yaptığı ve bayram sonrasında Eyüp ilçesinde sokağa yönelik dağıtım yapacağı ancak polisin harekete geçmesiyle bunun önüne geçildiği öğrenilirken, operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden birinin emniyetteki ifadesinden sonra serbest bırakıldığı, diğerlerinin ise işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber