Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ortadan kaldıracağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adana Milletvekili ve Meclis Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, ''Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ortadan kaldıracağız.? dedi.

Ünüvar, Adana'nın Kozan ilçesinde katıldığı bir programda sağlık çalışanlarına yapılan fiziki ve sözlü saldırıların kendilerini üzdüğünü söyledi. Ünüvar, "Fiziki ve sözlü saldırılara biz 'şiddet' diyoruz. Bu da bizim canımızı sıkıyor ve üzüyor. Meclis'te sağlık çalışanlarına şiddet konusunu araştıran bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun başkanı da benim. 17 milletvekilimizle beraber bu konuda çalışıyoruz. Amacımız çalışarak fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına yapılan şiddet hadisesini ortadan kaldırmak ve sağlık bakanımıza destek olmak." diye konuştu.

Sağlık çalışanının memnuniyetinin vatandaşın memnuniyeti olduğunu vurgulayan Ünüvar, ''Vatandaşımızın memnuniyeti için de sağlık çalışanlarını memnun etmeliyiz. 2003 yılının başında sağlık hizmetinden vatandaşımızın memnuniyet oranı yüzde 39'du. Şimdi ise yüzde 76'ya çıkmıştır. Bunun için de sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Buna paralel vatandaşlarımızın sağlık hizmetindeki memnuniyetinde ciddi artışlar oldu.? şeklinde konuştu.

Ülkelerin artık sağlık göstergeleri ile de değerlendirildiğine dikkati çeken Ünüvar, bunlardan birinin bebek ölüm, diğerinin ise anne ölüm oranı olduğuna dikkat çekti. Ünüvar, şöyle devam etti: "Dünya Sağlık Örgütü 2011 yılında hedefine ulaşmıştır. Bebek ölümleri 2002 yılında binde 42 iken daha sonra binde 28'lere düşmüştür. Şu an ise binde 9'a düşmüştür. Avrupa ortalaması binde 5 civarındadır. İnşallah ülkemizde Avrupa Birliği'ni yakalayacaktır.?

Adana'nın Kozan ilçesindeki oranların binde 5 ile Avrupa Birliği ortalamasını yakaladığını vurgulayan Ünüvar, şunları söyledi: ''Anne ölümlerine baktığımızda ise 100 binde 64'ten 100 binde 15'lere düştü. Bu da gelişmiş ülkeler sınırındadır. Buna paralel olarakta vatandaşlarımızın sağlık hizmetindeki memnuniyetinde ciddi artışlar oldu. Unutmayın ki ülkemizi yönetenler sizleri seviyor ve önemsiyorlar. Hedefimiz ülkemizi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına katmak. Ekonomide, sanayide, ticarette, tarımda, sağlıkta hemen her alanda gelişiyoruz. Bu ülkeyi birlikte ileriye götüreceğiz.?

Sağlık çalışanları arasında hekim-hemşire ayrımı yapmadıklarını anlatan Ünüvar, sağlık çalışanlarının fedakarca çalıştığını herkesin uyuduğu saatte onların görevlerinin başında olduğunu kaydetti. Kozan Devlet Hastanesi Başhemşiresi Ayşegül Arık, Ünüvar'a konuşmasının ardından çiçek takdim ederek, Ünüvar'ın her zaman hastane ve sağlık çalışanlarının sıkıntılarıyla ilgilendiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber