Yenimahalle'ye 54 bin metrekarelik park

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle'ye yaklaşık 54 bin metrekarelik bir park kazandırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kot farkından dolayı teras park şeklinde tasarlanan Nevbahar Parkı, basketbol ve tenis sahaları, 600 metrelik özel bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, kondisyon aletleri, kamelyaları ve banklarıyla tüm bölge sakinlerinin ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa ediliyor. Yaklaşık 54 bin metrekarelik alanda kot farkından dolayı bir teras park şeklinde tasarlanan Nevbahar Parkı, 2 adet büyük iç içe geçmeli lego tüp kaydıraklı oyun grubu ile çocukların; basketbol ve tenis sahaları ile gençlerin; 600 metrelik özel bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, kondisyon aletleri, kamelyaları ve banklarıyla da tüm bölge sakinlerinin ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenleniyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, büyük bölümü yeşil alana ayrılan 54 bin metrekare büyüklüğündeki parkın, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonrasında mebran gölgeliklerle bezeli çim alanlar, spor sahaları, bisiklet ve yürüyüş yolları, tüp şeklinde kaydırak ve salıncaklardan oluşan oyun grupları, 13'lü takım halinde çeşitli kondisyon aletleri bulunan 3 adet spor alanı ve park aksı boyunca kaskatlı havuzlar ile donatılarak vatandaşların hizmetine hazırlandığını kaydetti. Akgül, özellikle bu bölgede oturan ev hanımlarını da düşündüklerini ifade ederek, bu amaçla Nevbahar Parkı'nda çeşitli kondisyon aletlerinin bulunduğu spor alanları da oluşturduklarını belirtti. Spor alanının yanı sıra çocuklar için yaptıkları oyun parklarını yan yana koyduklarını kaydeden Akgül, böylece çocukları ile gelen bayanların gönül rahatlığı içerisinde spor yapabileceklerini ve oyun parkında bıraktıkları çocuklarını rahatlıkla izleyebileceklerini anlattı.

37 BİN METREKARE YEŞİL ALAN ORTAYA ÇIKARILDI

Akgül, Nevbahar Parkı'nın kademeli ve atıl bir toprak alanın değerlendirilerek ortaya çıkarıldığını ve yaklaşık 37 bin metrekarelik kısmının çim ve yeni dikilen ağaçlarla desteklenip yeşil bir alan olarak düzenlendiğini ifade etti. Parkın geniş yeşil dokusuna uygun çevre aydınlatması yapıldığını da anlatan Başkan Akgül; parkın ve çevresinin kaldırım çalışması yapılarak, modern aydınlatma gruplarıyla donatılarak ışıl ışıl hale getirildiğini, banklar, oturma grupları, kamelyalar, çöp kutuları yerleştirilerek, hem gün boyu ve hem de akşam saatlerinde kullanılabilmesini amaçladıklarını açıkladı. Akgül, parkta ayrıca süs havuzları, gölgelikler, kafeterya, teraslama şeklinde çiçeklikler, gezinti alanı ve 5 giriş kapısı ile park kenarlarında otoparklar yapıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber