Telekom'da ilk imza

Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'da satış sözleşmesi imzalanıyor

Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün satışında en yüksek teklifi veren Oger Telecom'a, hisse satış sözleşmesinin imzalanması için davet mektubu geçen hafta gönderildi.

İmzalanacak hisse satış sözleşmesi imtiyaz sözleşmesinin onayından sonra yürürlüğe girecek. Sözleşmenin imzalanması için alıcı firmanın, Türkiye'de yerleşik 250 milyon dolar sermayeli bir anonim şirket kurması gerekiyor. Hisse satış sözleşmesine sözkonusu şirket imza koyacak. Sözleşme, Telekom ve Telekomünikasyon Kurumu tarafından imzalanarak Danıştay'a gönderilecek. Danıştay'dan olumlu görüş gelmesinin ardından hissedarlar sözleşmelerini imzalayacak. Bu arada devir için alınacak yüzde 20'lik peşinatın yanı sıra alıcı firmadan bir sonraki taksit ve bunun faizi için teminat mektubu alınacak. Her taksit ödemesinde mektup yenilenerek, bir sonraki taksit güvence altına alınmış olacak. Telekom'un yüzde 55'lik bölümü için Oger Telecom'un 6 milyar 550 milyon dolar teklif ettiği göz önüne alınırsa, firma 1 milyar 310 milyon dolar peşinat ödeyecek, bunun yanında bir sonraki taksit ödemesi için 1,4 milyar dolarlık teminat mektubu getirecek.

Radikal

Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün satışında en yüksek teklifi veren Oger Telecom'a, hisse satış sözleşmesini parafe etmesi için davet mektubu geçen cuma gönderildi.

Önümüzdeki haftalarda parafe edilmesi beklenen hisse satış sözleşmesi imtiyaz sözleşmesinin onayından sonra yürürlüğe girecek. Hisse satış sözleşmesinin imzalanması için alıcı firmanın, Türkiye'de yerleşik 250 milyon dolar sermayeli bir anonim şirket kurması gerekecek.

Taksit için teminat alınacak

Hisse satış sözleşmesine bu şirket imza koyacak. Ardından imtiyaz sözleşmesi, Telekom ve Telekomünikasyon Kurumu'nca parafe edilerek Danıştay'a gönderilecek. Danıştay'dan olumlu görüş gelmesinden sonra hissedarlar sözleşmesi imzalanacak.

Bu arada devir için alınacak yüzde 20'lik peşinatın yanı sıra alıcı firmadan bir sonraki taksit ve faizi için, teminat mektubu alınacak. Her taksit ödemesinde teminat mektubu yenilenecek.

6 milyar 550 milyon dolar teklif eden Oger, 1 milyar 310 milyon dolar peşinat ödeyecek, bir sonraki taksit ödemesi ise 1.4 milyar dolar.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber