Doğumda bebeği ölen baba: Sonuna kadar hakkımızı arayacağız

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum sırasında doktorların yüzünü neşterle kesmesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen bebeğin, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baba Engin Sevinç, kucağına alamadığı bebeğini defnetmek üzere koli içinde memleketine götürdü. Baba Sevinç, ihmali olanlar hakkında yasal süreç başlattığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçtiğimiz Cuma günü başvurduklarını söyleyen Engin Sevinç, doğum sırasında yaşadıklarını anlattı. Baba Sevinç, hastanedeki ilgisizlik ve ihmal sonucunda bu durumla karşılaştıklarını öne sürdü. Sevinç yaşananları şöyle özetledi: ?Sakarya'da özel bir hastaneye gittik. 'Yoğun bakım ünitesi tadilatta' dendi. Buradan Sakarya Doğumevi'ne gittik. Orası da erken doğum olması nedeniyle bizi Cerrahpaşa'ya kadar sürükledi. Cerrahpaşa Hastanesi'nde inanılmaz bir ilgisizlik var. Salı günü eşimin ağrıları arttı. Çocuğun yarısı hasta yatağında kordonuyla beraber dışarı çıktı. Acil doktor çağrıldı ve hasta yatağında eşime müdahale edildi. Daha sonra ameliyathaneye götürülmeden pansuman odasında müdahale edildi. Bebeğin kafası anne rahminde olduğu için rahim bölgesine kesikler atıldı. Bu sırada da bebeğin yüzündeki kesiklerin oluştuğunu düşünüyorum.?

Aile olarak çok üzgün olduklarını kaydeden baba Sevinç, ?Anne çok daha kötü durumda bulunuyor. Tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Son anda böyle bir olayı yaşamamız bizi yıktı. Bir baba olarak bebeğimin ölüm nedenini bile bilmiyorum. Yoğun bakımın kapısında beklerken yaklaşık 4 saat sonra bebeğimin öldüğünü söylediler. Bebeğimin yüzü kesikti ve dikişler vardı. Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık'a başvurarak şikayette bulundum. Olayı savcılığa da intikal ettirdim. Çıkacak sonucu bekliyorum.? şeklinde konuştu.

Engin Sevinç, otopsi işlemleri tamamlanan bebeğini yeşil beze sarılı koli içinde teslim aldı. Kucağına almadan hayatını kaybeden bebeğini otomobilinin bagajına koyan acılı baba memleketi Sakarya'ya gitti. Bebeğin Sakarya Karasu İlçesi'nde defnedileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber