Gıda ekipleri, bayramı öncesinde şeker ve çikolata denetimlerini artırdı

Ramazan Bayramı arifesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri şeker, çikolata lokum, baklava imalathane ve satış noktalarında denetim başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetkililer, vatandaşların bayat ve son kullanım tarihi geçmiş ürünlerden uzak durmalarını istedi.

Bayram öncesinde merdiven altı tabir edilen çikolata, şeker ve lokum satışlarına karşı gıda denetim ve zabıta ekipleri alarma geçti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı 50 kişilik 20 gıda denetim ekibi, bayramın son gününe kadar çarşı, pazarlarda denetimde bulunacak. Son kullanım tarihi geçmiş, bayat veya ruhsatsız tatlı, şekerleme satışı yapan kişi ve işletmelere cezai müeyyide uygulanacak. Sağlıksız çikola ve diğer ürünlere de el konulacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, bayram öncesinde tatlı, çikolata ve şekerleme satışlarında patlama yaşandığını belirtti. Erdurmuş, vatandaşların sağlıklı gıda maddesi tüketmesi için bütün tedbirlerin alındığını ifade etti. Vatandaşın sağlığıyla kimseyi oynatmamak için şeker, çikolata, lokum ve baklava imalathaneleri ile satış noktalarında denetimi artırdıklarına dikkat çeken Erdurmuş, "Vatandaşlarımızın, bakanlığımızın kayıt belgesi olmayan işletmelerde üretilen şeker ve tatlıları almamasını rica ediyoruz. Halkımız, şeker ve çikolata alırken etiketlerin üzerini okusunlar. Son kullanım tarihi geçmiş, bayat veya sağlıksız ortamlarda satılan ürünleri almasınlar. Alo 174 Gıda Hattı'na, bu ürünlerin satıldığı yerleri bildirsinler. Biz anında gereğini yaparız. Halkımız bir de şeker, çikolata gibi tatlıları alırken etiket bilgilerinin yanı sıra fiziki görünümlerine de dikkat etsin." dedi.

JAN JANLI ETİKETLERE ALDANMAYIN

Gıda Mühendisi Orçun Akçam, bayram öncesinde bazı art niyetli kişilerin para hırsıyla bayat lokum, tatlı ve şeker satışı yaptığına dikkat çekti. Orçun, özellikle merdiven altı ürünlere karşı vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmasını istedi. Toplum sağlığı açısından zabıta ve gıda denetim ekiplerine büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Gıda Mühendisi Akçam, "Bayramda, sevdiklerimize ikramda bulunayım derken onların sağlığını kalitesiz, kaçak imal edilmiş tatlılarla tehlikeye atmayalım. Jan janlı etiketlere aldanmayalım. Zabıta ve gıda denetim ekipleri özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşların bulunduğu bölgelerdeki şeker ve çikolata satışlarını sıkı denetlemesi lazım." diye konuştu.

Orçun Akçam, taze ve kaliteli lokumun üzerine baskı uygulandığında yayılmayıp eski haline döndüğünü, kenarından çekildiğinde ise lastik gibi uzayıp ele yapışmadığını da dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber