TKDK, 4 firmaya 5 milyon liralık hibe desteği sağladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, 5. Başvuru Çağrı Dönemi'nde başvuruları kabul edilen 4 başvuru sahibiyle sözleşme imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firmalara toplamda 5 milyon liralık yatırım desteği verilecek.

TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Sandıklı'da yapılan 2 milyon 800 bin liralık süt inekçiliği projesinin yüzde 65'inin kendileri tarafından hibe olarak karşılanacağını söyledi. Şehitoğlu, süt işleme sektörlerinden olan Tanova Süt Mamülleri'nin TKDK'dan alacağı hibe desteğiyle yaklaşık 1 milyon 600 bin liralık yatırım gerçekleştireceğini kaydetti.

5. Başvuru Dönemi kapsamında imzalanan sözleşmelerle Afyonkarahirsar'a 5 milyon liralık yatırım kazandırılacağını ifade eden Şehitoğlu, şimdiye kadar 20 milyon liralık sözleşme imzaladıklarını anlattı. Şehitoğlu, "6. başvuru çağrı döneminde alınan başvuruların incelemesi devam etmektedir. Sözleşme imzalanan yatırımlar hızla, bir bir hayata geçmektedir. Zaman ilerledikçe yatırımcı ve danışman firmaların daha nitelikli projelerle geliyorlar. Daha fazla sayıda başvuruyla sözleşme imzalıyoruz. Özellikle süt çiftliği ve süt işleme alanlarında her dönem belli sayıda nitelikli projeler almaya başladık ve biz de bu başvuruları neticelendiriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber