Sarıkamış'ta orman işçileri kurayla belirlendi

Sarıkamış ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ile İşkur, noter huzurunda işçi alımı için kura çekimi düzenledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü Lokalinde yapılan kura çekimine, Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, Sarıkamış Noter vekili Nilüfer Aydemir, İşkur personeli ile kuraya tabi tutulan işsizler katıldı.

Çekilen kuralar sonucunda, müracaatta bulunan 132 kişiden Sarıkamış Orman İşletmesi bünyesinde 4,5 ay süreyle üretim ve dikim işlerinde çalıştırılmak üzere 70 asıl, 20 yedek kişi belirlendi.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurayla belirlenen işçilerin gerekli evrakın tamamlanmasının ardından bayramdan sonra işlerine başlayacaklarını belirtti.

İstihdam edilen 70 işçinin Sarıkamış ormanlık alanlarında çevre düzeni, fidan dikim ve bakım işleri ile olası yangın durumlarında çalışacaklarını anlatan Üstünyer, "Hayırlı olsun. İnşallah bundan sonraki dönemlerde devamlı çalışma imkanı bulurlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber