?60-66 aylıklar okula gelmezse' endişesi/ Video

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim, ?60-66 aylıklar 1. sınıfa gelmezlerse ne olur?? sorusuna karşı formül arıyor.

Sultan UÇAR/AHT

Bakanlık, 66 ayını dolduran her çocuğun bu yıl eğitim sistemine dahil olmasını ve ilk yıldan 4+4+4+ Kesintisiz Temel Eğitim'in sekteye uğramamasını istiyor. Anadolu'daki bazı illerde eğitim yöneticileri ise her türlü duruma karşı hazırlık yapıyor.

DERSLİK SORUNU

Yeni sisteme geçişle birlikte okula başlama yaşı 72 aydan 66 aya çekilirken, 1. sınıfa başlayacak olan öğrenci sayısının bir anda 1 milyon kişi artması nedeniyle, bir yandan derslik açığı sorununu kapatılmaya çalışılırken, diğer yandan da ?Ya çocuklar okula gelmezse?? sorusunun cevabı aranıyor. Özellikle Anadolu'daki eğitim teşkilatlarında, hedef kitlenin yüzde kaçının gerçekten okula geleceğiyle ilgili olasılıklarla hesaplama yapılıp tablolar oluşturulmaya başlandı. İlkokul 1. sınıf için velinin tercihine bırakılan ancak anaokuluna gitmeleri zorunlu olan 60-66 ay aralığındaki çocukların yüzde 95'inin bile okula gönderilmeyeceği ihtimali de değerlendiriliyor.

VELİLERİN KARARI

Tedbir alan illerden biri de Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Müdürlük 1. sınıfa kayıtları velinin inisiyatifine bırakılan çocukların yüzde ihtimallerini ayrı ayrı değerlendirirerek tablolar hazırlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber