Tarladaki hastalık Taşköprü sarımsağını vurdu

Sarımsak üretiminde Dünyada olduğu gibi Taşköprü'de de iklimsel değişikliklerden dolayı yüzde 40'a varan verim düşüklüğü yaşandığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Fazıl Kökyay,

"Ekim alanlarında baş gösteren hastalıkların Taşköprü sarımsağının üretimini olumsuz etkilediğini söyledi.

Taşköprü'deki ovada yaşanan hastalıklardan dolayı verim alınamadığını üreticinin bu nedenle yeni arazilerde üretim yapmaya başladığını anlatan Başkan Mustafa Fazıl Kökyay şunları söyledi: "Bizim esas bundan dolayı zararımız var. Yoksa Çin sarımsağının verdiği bir zarar söz konusu değil. Çünkü tüketici Çin sarımsağı ile Taşköprü sarımsağının farkını iyi biliyor. Çünkü Taşköprü sarımsağının içinde selenyum maddesi mevcut. Ayrıca bizim sarımsağımız dayanıklılık yönünden de çok ayrıcalıklı."

"Taşköprü Sarımsak Festival Komitesi'nin işinin çok uzmanı olduğunu ve festivalin ilçenin tanıtımına büyük katkısı bulunduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: "Dışarıdan gelen davetliler Taşköprü gibi Batı Karadeniz Bölgesi'ni de çok kapsamlı görme fırsatı buluyorlar. Festivale katılacak olan sanatçıları halkımız belirliyor. Bu yıl devletin en üst düzey protokolü festivale davet edildi. Güçlü bir festival olacağını düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber