Antalya'da 2 bin 700 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyo ekonomik yönden yoksun olan, aile desteği olmayan, öz bakımını yapamayan yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere yönelik sürdürdüğü evde bakım hizmetiyle yılda 2 bin 700 vatandaşın tedavisini ve bakımını gerçekleştiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bakıma muhtaç, yatalak, ekonomik yoksunluk içindeki engelli ve yaşlı vatandaşa evlerinde sağlık ve bakım hizmeti veriyor. Vatandaştan gelen yardım talepleri dikkate alınarak, önce ihtiyacı olan kişilerin gerekli incelemeleri yapılıyor, sonra bakım hizmeti gerçekleştiriliyor. Doktor ve hemşireler tarafından günde ortalama 50 ev ziyareti yapılıyor. Hastalar muayene edilerek, tansiyon takibi, idrar sondası uygulaması, serum takma, enjeksiyon, tetkik için kan ve idrar alma, yatak yarası pansumanları gibi işlemler uygulanıyor.

Evde sağlık hizmetleri kapsamında doktor kontrolünün yanı sıra diş tedavileri konusunda da hizmet veriliyor. Görevli diş hekimi tarafından muayene edilen hastanın diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu gibi tedavileri evde yapılıyor. Hastaneye götürülmesi gereken bazı hastalara ambulans desteği verilirken, hastane işlemlerinde de kendilerine yardımcı olunuyor.

Bu hizmetlerin yanı sıra sertifikalı 30 yaşlı bakım elemanı, yaşlı ve engellilerin kişisel bakımlarını, yemek, ev temizliklerini ve alışverişlerini yapıyor, faturalarını yatırıyor. Bu hizmetten bakıma muhtaç 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar yararlanıyor. Evde bakım hizmeti bünyesindeki teknik ekip tarafından bu vatandaşların evlerindeki elektrik, su tesisatındaki sorunları gideriliyor, elektrikli eşyaların küçük çaplı onarımları da yapılıyor.

Evde bakım hizmetinin önemine dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, insan odaklı bir projeyi daha yararlı bir şekilde uygulamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Antalya'da evde bakım hizmetinden yılda yaklaşık 2 bin 700 kişi yararlanıyor. Evde bakım hizmeti veren birimde 2 doktor, 1 diş hekimi, 4 hemşire, 2 hasta bakıcı, 2 yaşlı bakım elemanı, 5 şoför ve 30 yaşlı bakım elemanı görev alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber