Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri sıklaştı

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimlerini sıklaştıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 197 iş yerinde yaptığı denetimlerde 12 işyerine yasal işlem uyguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli gıda tüketmesi amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Sivas'ta tüm gıda üretim ve satış noktaları etkin şekilde denetlenmeye devam ediliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü İhsan Arslan, "Ramazan Ayının başından beri yaptığımız gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetiminde toplam 234 denetim yapılmış olup 12 işyerine de yasal işlem uygulanmıştır." dedi.

Denetim ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde market, şekerlemeci, pastane, tatlıcı ve unlu mamul satışı yapan işyerlerini denetlediğini hatırlatan Arslan, Yapılan gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde tüketici sağlığının korunması, hijyen durumları, resmi evrakları ile ürünlerin son kullanım tarihlerinin kontrol edildiğini ve tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanmasının ön planda tutulduğunu söyledi.

Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerin denetimi için bir denetim programı oluşturulduğuna işaret eden Arslan, şöyle devam etti: "Bu kapsamda Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlilerince Ramazan Ayı boyunca ilimizde gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 131 denetim, gıda üretim yerlerinde 66 denetim olmak üzere toplam 197 denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 12 işyerine yasal işlem uygulanmıştır. Ramazan ayı içerisinde Alo 174 gıda hattına gelen başvurusu sayısı ise 37 olup, yapılan işlemlerin sonuçları hakkında başvuru sahiplerine bilgi verildi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber