Vali Kızılcık: Gelişen Türkiyemizde proje mantığına dayalı kalkınma esastır

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Biz değişen ve gelişen Türkiyemizde proje mantığına dayalı kalkınmanın esas olduğunu, proje mantığı çerçevesinde ancak gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmanın mümkün olduğunu özellikle vurgulamaya çalışıyoruz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılcık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü'nce yürütülen 5. başvuru çağrı döneminde, projeleri onaylanarak sözleşme imzalamaya hak kazananlar için düzenlenen törene katıldı. Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, projeye dayalı kalkınmanın önemine dikkat çekerek, "Biz değişen ve gelişen Türkiyemizde proje mantığına dayalı kalkınmanın esas olduğunu, proje mantığı çerçevesinde ancak gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmanın mümkün olduğunu özellikle vurgulamaya çalışıyoruz. Nitekim Kırsal Kalkınmayı Destekleme anlamında Avrupa Birliği çerçevesinde sunulan çağrıya çıkılan Trabzon'umuzda proje hazırlayarak insanlığın ihtiyacı olan tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, korunması ve muhafazası ve tüketiciye sunulması çok önemli yer teşkil etmektedir." dedi.

Kamu kurum ve kuruluşları olarak projelere desteğe hazır olduklarını kaydeden Kızılcık, "Projeye dayalı kalkınmayı benimsemek ve bunu uygulayabilmek hem kamuda hem özel sektörde zihniyet değişimini gerektirmektedir. Özellikle bugüne kadar 7 projenin kurumdan destekleme hakkı kazandığı vurgulandı. Bunların verilen süre içerisinde yatırımlarını gerçekleştirdikleri takdirde bu desteğe hak kazanacak olmaları çok önemli. Biz kamu kurum ve kuruluşları olarak desteğe her zaman hazır olduğumuzu, projelerin kabul edilmesinde sorun var ise, kamu kurum ve kuruluşları olarak her türlü engeli aşmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Zaman zaman da ilgili kamu kuruluş müdürleri ile yüz yüze görüşerek bu sorunu aşma çabası ve gayreti içerisinde olduk. 5 milyon 600 bin liraya yakın bir hacimde proje kabul edilmiş olması önemli olmakla birlikte, bizim için Trabzon için bu rakamlar asla yeterli değildir." şeklinde konuştu. Trabzon'un her alanda öncü olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, hedeflerinin her zaman daha yüksek olduğuna belirtti.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali de bu sene içerisinde 5. ve 6. çağrı ilanlarına çıkıldığını, yıl içinde 7. ve 8. çağrı ilanlarına çıkmayı planladıklarını söyledi. Proje sunabilecek vatandaşların çağrı tarihlerini iyi takip etmelerini tavsiye eden Bozali, ilgililerin proje hazırlığının her aşamasında koordinatörlükle sürekli irtibat içerisinde olmalarının faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber