Türkiye'nin ilk klinik mühendisliği kalite belgesini Ege Üniversitesi aldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye'de ilk defa "TURKAK, ISO 9001:2008 Klinik Mühendislik Sertifikası" almaya hak kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Klinik Mühendislik Birimi'nin 2008 yılından beri faaliyet gösterdiğini belirterek, bu belgeyle bir ilki daha başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Birim, üniversitedeki tıbbi cihazların bakım onarım yükünü büyük oranda hafifleterek, yılda 1 milyon 250 bin lira tasarruf sağladı.

Rektör Yılmaz, 2008 yılında çeşitli firmalarla yıllık 54 bakım anlaşması yapılmışken bu sayının 24'e düştüğünü ifade etti. Yılmaz, "Tüm tıbbi cihaz, araç gereç ve ekipmanların periyodik bakımlarını, amaca uygun kullanılıp kullanılmadıklarını, garanti sürelerinin takibini, ulusal ve uluslararası referans değerlere uygun çalışıp çalışmadığının takibi hizmetlerini yürütmek üzere kurulan EÜ Tıp Fakültesi Klinik Mühendislik Birimi'nin çalışmalarında standartizasyona gidilmesi temel hedefimiz oldu. Bu doğrultuda akreditasyon çalışmalarımızı yürüttük." dedi. Bu belgenin başlangıç olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Arkasından ISO 1725 sertifikası gelecek. Bundan sonraki süreçler, personelin eğitimine yönelik olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'de klinik mühendislik anlamında sertifika alan ilk kurumun EÜ olduğunu vurgulayan Kayra Kalite Yönetim Danışmanlığı Satış Müdürü Bulut Yılmaz da, "Bu belgeyle EÜ, yaptığı işlerin ve yönetim sisteminin dört dörtlük işlediğini, ayrıca personeliyle iletişiminde hiçbir sorun olmadığını kanıtladı. Kendisini kurumsal olarak ispatlamış oldu." dedi. Üç yıllık geçerliliği olan ISO 9001 sertifikası için her yıl denetim yapılacak, kalitenin sürdürülürlüğü takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber