Alman öğrenciler İzmir'de hem öğreniyor hem eğleniyor

Almanya Giessen Justus Liebeg Üniversitesi'nden Ege Üniversitesi (EÜ)'ne staj amacıyla gelen öğrenciler, Ziraat Fakültesi'nin uygulama alanlarında canla başla çalışıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programa göre bazı günler üretme çiftliğinde ineklerle, keçilerle ilgilenen, mısır tarlasında hasata katılan Alman gençler, kimi zaman da araştırma laboratuvarlarında ve üretim atölyelerinde görev alıyor. Boş zamanlarında ve hafta sonlarında ise İzmir ve Ege Bölgesi'nin tarihini ve doğasını keşfe çıkıyorlar.

Almanya'da tarım eğitimi alan sekiz genç, staj için geldikleri EÜ Ziraat Fakültesi'nde hem öğrendiklerini uyguluyor hem de meslekleriyle ilgili yeni bilgiler ve deneyimler kazanıyor. Değişim programıyla gelen öğrencilerin günleri oldukça hareketli geçiyor. Burada bulunmaktan mutlu olduklarını ve kendilerini aile ortamında bulduklarını söyleyen öğrenciler, uygulama alanlarında Türk öğrencilerle birlikte her gün kendi bölümleriyle ilgili çalışırken çok eğlendiklerini belirtiyor. Gündüzleri bahçede, tarlada, ahırda ve laboratuvarlarda eğitim gören öğrenciler, ayrıca çeşitli müzeleri geziyor.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 30 YILDIR VAR

Konu hakkında bir açıklama yapan EÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Bilgen, ?1982 yılından itibaren 30 yıldır kesintisiz stajyer öğrenci değişimi yapıyoruz. Bu kadar uzun süreli çalışabilmemizdeki en büyük etken karşılıklı memnuniyettir. Bu yıl gelen öğrencilerimiz, ilk bir aylarını tamamladı. Kalan bir ayı da aynı şekilde verimli geçirmelerini sağlayacağız. Eğitim ve uygulamaların yanında bizim için önemli olan ülkemizi, insanımızı ve çevre kentlerimizi güzel bir şekilde tanıtmak.? dedi. Prof. Dr. Bilgen, 30 yılda yaklaşık 350 öğrencinin değişim programıyla EÜ Ziraat Fakültesi'ne geldiğini aktardı. Bu programın kurumlaşmış olarak yapıldığını vurgulayarak, komisyon faaliyetlerini gönüllü yürüten akademi kadroları sayesinde öğrencilerin her ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini aktardı. Birçok alanda ve konuda aynı üniversiteyle iletişim ve yakın çalışmalar içinde olduklarını dile getiren Bilgen ?Bu yıl gelen öğrenciler, beş bölüme dağıldı. Çalışma programları haftaya veya güne göre değişebiliyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber