Cadde üzerinde masalar kuruldu, bin 500 kişiye iftar verildi

Yapılan son çalışmalarla Bursa'nın vitrini haline gelen Cumhuriyet Caddesi, Ramazan ayında da kentin en işlek caddeleri arasında yerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son çalışmalarla Bursa'nın vitrini haline gelen Cumhuriyet Caddesi, Ramazan ayında da kentin en işlek caddeleri arasında yerini aldı. Cadde, verilen bin 500 kişilik iftarla en hareketli günlerinden birine sahne oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatılarak, 107 yıllık tramvay hayalinin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Caddesi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Her gün binlerce kişinin yürüyüş yaptığı caddede, nostaljik bir rüzgar estiren tramvay da Zafer Meydanı ile Davutkadı arasındaki tüm seferlerinde yoğun yolcu potansiyeliyle kent içinde ulaşımı kolaylaştırıyor.

Kent merkezinin yayalaştırılması ve Tarihi Hanlar Bölgesi'nin tüm ihtişamıyla geleceğe taşınması adına Cumhuriyet Caddesi üzerindeki tüm binaların dış cepheleri düzenlendi, çatılar onarıldı, çürük binalar güçlendirildi. Fiziki değişimin ardından sosyal anlamda da imajı değişen Cumhuriyet Caddesi, her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da yoğun ilgi gördü. İnsanların yürüyüş yapmayı tercih ettiği Cumhuriyet Caddesi, İstiklâl Caddesi'ni aratmayan görüntüsüyle göz kamaştırdı.

CADDE İFTARLA RENKLENDİ

Vatandaşların bayram hazırlıklarına tüm hareketliliğiyle eşlik eden Cumhuriyet Caddesi, bölge esnafının da aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 vatandaşın katıldığı iftar yemeğiyle ilginç görüntülere sahne oldu. Ertuğrulbey Meydanı´nda, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) Başkanı Erkan Öncel, Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Başkanı Eyüp Kutlucan, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı da katıldı.

Dostluğun ve paylaşımın öne çıktığı iftar yemeğiyle Bursa´da bir ilkin yaşandığını belirten Başkan Altepe, cephe sağlıklaştırma çalışmaları ve tramvay seferlerinin ardından caddenin kentin yeni buluşma noktası haline geldiğini belirtti. Cumhuriyet Caddesi ile ilgili çalışmalarına göreve geldikleri ilk günden itibaren başlayıp tamamladıklarını ifade eden Başkan Altepe, metro hatlarıyla bütünleşecek tramvay uygulamalarını da ilk olarak bu caddede hizmete sunduklarını kaydetti.

Başkan Altepe, caddedeki uygulamaların güzel sonuçlar doğurduğunu belirterek, ?Cumhuriyet Caddesi'ni Bursa´nın kalbi olarak görüyoruz. Tüm şehri çarşıya çekerek, Cumhuriyet Caddesi´ni odak buluşma noktalarından ve şehrin yaşayan mekanlarından biri olarak planlıyoruz. Düzenlediğimiz diğer etkinliklerin yanında iftar yemeğimiz de buraya ayrı bir renk kattı ve yine bir ilk yaşandı. İnşallah buradaki programların devamı gelecek ve Cumhuriyet Caddesi Bursa´nın en güzel noktalarından biri olacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber