Üniversitede alkollü içki içene 1 ay uzaklaştırma

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitede ilan asmanın cezası hafifletilirken, içki içen, cinsel tacizde bulunan okuldan uzaklaştırılacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 27 yıllık Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ni değiştirdi. Yeni yönetmeliğe göre artık üniversitede alkollü içki içen, kuruma ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenleyen, cinsel tacizde bulunan, öğretim görevlilerine saldırıları ağır disiplin suçları sayılarak okuldan uzaklaştırılacak. Ayrıca artık üniversitede kişilerin vücudu üzerinde cinsel davranışlarda bulunanlar ve suç işlemek için örgüt kuranlar üniversiteden atılacak.

PANKART ASMAYA KINAMA

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle, şarkı söylemek ve çalgı çalmak gibi uyarı cezası gerektiren fiiller yürürlükten kaldırılırken, bilimsel toplantı ve konferans gibi çalışmaların düzenini bozan, izinsiz afiş ve pankart asan, asılmış duyuruları, duyuruları, program ve benzerlerini koparan, yırtan veya değiştirenlere ?'kınama'' cezası verilecek. Öğrenme ve öğretme hürriyetini, disiplin soruşturmalarının yürütülmesini engeleyen, başkasına ait belgeyi kullanan, üniversitede alkollü içki içen ve üniversiteye ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenleyen öğrencilere, 1 haftadan 1 aya kadar okuldan uzaklaştırma cezası verilecek.

LAKAP TAKANA 1 AY

Hırsızlık yapan, yükseköğretim kurumu bünyesinde mevcut bina, demirbaş eşya ve benzeri malzemeyi tahrip eden veya hackerlık yapan, sınavlarda kopya çeken veya çektiren, seminer, tez ve yayınlarında intihal yapan öğrenciler 1 yarıyıl uzaklaştırma cezası alacak. Görevli ve öğrencilere şiddet kullanan 1 yıl okuldan uzaklaştırılacak. Kurum içerisinde uyuşturucu ve uyarıcımadde kullanan, taşıyan veya bulunduran, tehditle kopya çeken, kendi yerine başkasını sınava sokan, cinsel tacizde bulunan, patlayıcı madde taşıyan öğrencilere verilecek ceza ise 1 yarıyıl uzaklaştırma oldu.

Örgüt kurmak atılma sebebi 

Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezasını gerektiren eylemler ise şöyle: Mahkeme kararıyla kesinleşmiş olmak kaydıyla, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, böyle bir örgütü yönetmek veya bu amaçla kurulan örgüte üye olmak, üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak veya yardım etmek, uyuşturucu veya uyarıcı madde satmak, ateşli silahlarla, mermilerini ve bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletleri, patlayıcı maddeleri kullanmak, kişilerin vücudu üzerinde cinsel davranışlarda bulunmak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber