Uludağ'ın ormanlarını işte böyle katlediyorlar

Uludağ'a dökülen molozlar vatandaşların tepkisini çekerken, bazı çevrecilerin taşlara, "Uludağ'ı kirleten Yahudi olsun" yazdığı gözlemlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Milli Park Müdürlüğü, kapı giriş ücretlerinden ciddi manada gelir elde ederken, günübirlikçilere çöplerini dökmesi için çöp poşeti dağıtım uygulamasını başlatamadı. 50 noktadaki çöp bidonu yetersiz kalırken, çevreciler bu duruma isyan ediyor. Günübirlikçilerin Uludağ'ın tabii güzelliğini kirlettiğini belirten çevreciler, gişelerde vatandaşların mutlaka uyarılması, kurallara uymayanların da ağır para cezalarına çarptırılmasını istiyor.

Hafta sonları pikniğe gelen vatandaşların orman içinde günü geçirip akşam çöplerini ağaçların altında bırakması çevre kirliliği konusunda büyük sıkıntı meydana getiriyor.

Uludağ'daki en önemli kirleticilerin başında, dağda faaliyet gösterip molozlarını şehre indirmeye üşenen otelciler geliyor. Özellikle son çıkan imar planından sonra, inşaat çalışması yapan otelciler molozlarını orman içine döktü. Çöp ve moloz yığınlarını gören doğa tutkunları, Vali Şahabettin Harput'un bu duruma duyarsız kalmayacağına inandıklarını ifade etti.

Çevreciler, Uludağ'a çok daha fazla çöp konteyneri ile çöp bidonu konulmasını, her giren araca da çöp poşeti verilmesinin bir nebze de olsun kirliliği azaltacağını kaydederek, "Milli park ekipleri, günübirlikçileri uyarmalı ve denetlemeli. Çevreyi kirletenler hem kabahatler hem de ilgili kanun maddesi gereğince cezalandırılmalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber