Silivri Cezaevi'ne mini adliye sarayı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon ve Balyoz Darbe Planı ve KCK davalarının görüldüğü Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde inşaatına başlanan üçüncü duruşma salonunda sona yaklaşılıyor.

ESRA ALUS İstanbul

Duruşma salonundan çok, mini bir adliye sarayını andıran binanın eylül ayında tamamlanarak hizmete açılması ve yargılamalara burada devam edilmesi planlanıyor.

Nisan ayında inşaata başlandı

Ergenekon ana davası yargılaması 20 Ekim 2008'de cezaevi içindeki salonda başlamıştı. Ancak Danıştay suikastı davasının da aralarında bulunduğu davalarla birleştirilen Ergenekon davasında daha büyük bir salona ihtiyaç duyulmuştu. Cezaevi bitişiğinde spor salonu olarak planlanan alana 750 kişilik duruşma salonunu yapılmıştı. Bu salonlarda Ergenekon davasının yanı sıra 365 sanıklı ?Balyoz Planı? davası ve 204 sanıklı KCK davası da görülüyor. Sanık sayısı fazla olan davalar nedeniyle büyük duruşma salonuna duyulan ihtiyaç üzerine Adalet Bakanlığı, Silivri'de üçüncü bir duruşma salonu yapılması için çalışma başlatmıştı. Bakanlık Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesine girişi sağlayan kapının karşısındaki araziyi bu amaçla kamulaştırılmıştı. Nisan ayı başında başlayan inşaatta sona gelindi. İnşaatın Eylül ayı içinde tamamlanması planlanıyor.

İçinde 2 duruşma salonu var

?Türkiye'nin en büyük duruşma salonu?nun yapılacağı belirtilen binada iki duruşma salonu yer alacak. Mini bir adliye sarayını andıran binada mahkemede görev alanların kullanacağı alanların yanı sıra baro, basın odası, yemekhane, kafeterya ve otopark da bulunacak.

Davalar ve sanıklar

Silivri'deki davalarda toplam 814 sanık yargılanıyor. Ancak sanıkların bazıları birden çok davada yer alıyor. Davalar ve sanık sayısı şöyle: l Balyoz: 365 sanık

Ergenekon: 273 sanık

KCK: 204 sanık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber