Tulum çalıp oynayarak çimento fabrikasını protesto ettiler

Sakarya'nın Karasu ilçesinde çimento fabrikasının kurulmasını istemeyen vatandaşlar tulum çalıp oynayarak protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Karasu ilçesinde çimento fabrikasının kurulmasını istemeyen vatandaşlar tulum çalıp oynayarak protesto etti.

Karasu Darıçayır beldesine kurulması planlanan çimento fabrikası için belde halkı eylem yaptı. Eyleme Chp Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da katıldı. Eylemciler çalan tulum eşliğinde oynayarak çimento fabrikasını protesto etti.

Belde meydanında toplanan yaklaşık 800 kişi, 'Zehirlenmek istemiyoruz', 'Çimento fabrikası istemiyoruz' diye slogan atarak fabrikanın kurulması planlanan yere kadar yürüdü. Kadın ve çocuklarında destek verdiği yürüyüşte, çalınan tulum eşliğinde oynadı, halay çekti. Chp Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, burada yaptığı konuşmada, çimento fabrikası kurulmasına karşı olmadığını, ancak bu tür fabrikaların yeşilin olmadığı arazilere kurulması gerektiğini söyledi. Bazı kişilerin para kazanmak uğruna güzelim doğayı yok etmelerine izin vermeyeceklerini vurgulayan Özkoç, "Buna biz değil bu bölgenin insanları izin vermeyecektir. Daha önce Taşkısığı'na fabrika kurulmak istenmişti fakat başarılı olunamamıştı. Halk tepkisini ortaya koyunca fabrikayı kuramadılar." dedi.

Eyleme katılan vatandaşlar da doğa harikası olan beldelerine çimento fabrikası kurulmasını istemediklerini belirtti. Eylemden sonra vatandaşlar olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber